Tarp varžovų – ir bulgariškas riešutėlis

Lietuvos futbolo klubai netrukus pradės kovas tarptautinėje arenoje: pirmiausia – Europos lygos, vėliau – elitinės Čempionų lygos atrankos varžybose.

Vilniečiai – be infarktų

Čempionų lygoje Lietuvą reprezentuosiantis Vilniaus "Žalgiris" dėl kelialapio į trečią atrankos etapą varžysis su Razgrado "Ludogorec" (Bulgarija) komanda.

Praėjusį sezoną "Ludogorec" nužygiavo netikėtai toli – iki pagrindinio Čempionų lygos turnyro ir A grupėje žaidė su Paryžiaus "Saint Germain" (Prancūzija), Londono "Arsenal" (Anglija) bei "Basel" (Šveicarija) vienuolikėmis. Bulgarijos čempionai, užėmę trečią vietą, vėliau rungtyniavo Europos futbolo lygos turnyre, kur šešioliktfinalio mačą pralaimėjo (1:2 ir 0:0) danų "Copenhagen" klubui.

"Niekas neapalpo, sąmonės neprarado, infarktų nebuvo. Varžovų pasirinkti negalime, todėl žaisime su tais, kuriuos lėmė burtai. Nesiruošiame iš anksto sudėti ginklų", – teigė Vilniaus žalgiriečių vyriausiasis treneris Valdas Dambrauskas.

Pirmas "Žalgirio" ir "Ludogorec" susitikimas numatytas liepos 11-ąją arba 12-ąją Vilniuje, atsakomasis – 18 arba 19 d. Razgrade.

Vilniaus futbolininkai Čempionų lygos atrankos barjerų nuo 2014-ųjų nė karto neįveikė.

"Atlantas" vyks į Almatą

Europos futbolo lygoje rungtyniaus "Trakų", Marijampolės "Sūduvos" ir Klaipėdos "Atlanto" komandos.

Trakų futbolininkų laukia akistata su Perto "St. Johnstone" ekipa iš Škotijos, marijampoliečių – mačas su Soligorsko "Šachtior" (Baltarusija), o klaipėdiečių – Almatos "Kairat" vienuolikė iš Kazachstano.

Susitikimai numatyti birželio 29-ąją ir liepos 6-ąją.

"Soligorsko klubas – Baltarusijos čempionato lyderis, tad dvikova bus nelengva, bet įdomi. Varžovus reikia gerbti, bet jų nebijoti, žaisti savo stiliumi, atiduoti visas jėgas ir rezultatas bus teigiamas", – sakė "Sūduvos" vyriausiasis treneris Vladimiras Čeburinas.

Marijampolės komandos žaidėjo Vaido Slavicko nuomone, tai, kad pirmas rungtynes teks žaisti Baltarusijoje – ne problema: "Pamatysime varžovų pranašumus ir trūkumus, tai turėtų padėti geriau pasiruošti antrai dvikovai."

Rengiasi atrankai

Estijos atstovai Čempionų lygos atrankos pirmo etapo varžybas pradės kitą savaitę – Talino FCI komanda žais su "Hibernians" ekipa iš Maltos.

Latvijos čempionas Jūrmalos "Spartaks" per antrą atrankos etapą egzaminuos Kazachstano "Astana" futbolininkus.

Europos futbolo lygos turnyro atrankos pirmą etapą latvių "Ventspils" pradės maču su Reikjaviko "Valur" (Islandija), Liepojos klubas – su "Crusaders" (Šiaurės Airija), o Jelgavos – su vengrų "Ferencvaros".

Estų "Nomme Kalju" išmėgins jėgas su Farerų salų "B36 Torhavn", Talino "Flora" – su slovėnų "Domžale", o Talino "Levadia" – su airių "Cork City".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių