Tarp geriausių Konfederacijų taurėje - Lietuvoje žaidęs brazilas

Po FIFA Konfederacijų taurės finalo buvo paskelbti trys geriausi turnyro žaidėjai. Jais tapo du Brazilijos rinktinės atstovai Paulinho ir Neymaras bei Ispanijos nacionalinės ekipos žaidimo organizatorius Andresas Iniesta.

Paulinho – kone didžiausias šio turnyro atradimas. Karjeros pradžioje Lietuvoje žaidęs futbolininkas buvo viena ryškiausių figūrų brazilų gretose ir sugebėjo ne tik įmušti įvartį, bet ir atlikti puikius perdavimus komandos draugams. Žaidėjui buvo įteiktas „bronzinis apdovanojimas“.

Tuo tarpu Neymaras įrodė, kad už jį Ispanijos „Barcelona“ ekipa ne veltui paklojo 56 milijonų eurų išpirką. Talentingasis brazilas mušė įvarčius beveik kiekvienose rungtynėse bei vedė savo komandą į visas penkias pergales, įskaitant ir finalo dvikovą prieš ispanus. Naujajam katalonų pirkiniui atiteko garbingiausias, „auksinis apdovanojimas“.

Ispanijos rinktinės saugas A.Iniesta vienodai gerai žaidė visose Konfederacijų taurės rungtynėse. Nors futbolininkui įmušti įvarčio nepavyko, jis buvo nepailstantis ispanų „varikliukas“, per kurį, kaip ir visada, sukosi visas Europos bei pasaulio čempionų žaidimas. Tiesa, finalo rungtynėse su brazilais ispanas buvo bejėgis prieš varžovų komandos šturmą, bet net ir tai nesutrukdė Andresui iškovoti garbingą „sidabrinį apdovanojimą“.


Geriausias vartininkas

Po finalo rungtynių apdovanojimo sulaukė ir Brazilijos rinktinės vartininkas Julio Cesaras. Finale nė vienio įvarčio į savus vartus nepraleidusiam bei padėjusiam savo komandai įveikti ispanus vartų sargui, buvo įteiktos „auksinės pirštinės“.

Šis pripažinimas brazilu itin svarbus, kadangi po šio turnyro spręsis tolesnė patyrusio vartininko ateitis. Jau tapo aišku, kad pastarasis veikiausiai paliks Londono „Queens Park Rangers“ klubą. Manoma, kad brazilas gali likti Anglijos sostinėje ir pasirašyti kontraktą su vietos „Arsenal“.

Julio Cesaras | AFP/Scanpix nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių