T. Ražanauskas: po Europos turnyrų į realybę paprastai grįžtama po vienerių rungtynių

  • Teksto dydis:

Pasirodymą Europos fronte baigę „Trakų“ futbolininkai vos po keturių dienų grįžo į A lygą, tačiau pirmosios rungtynės su Pakruojo „Kruoja“ susiklostė daug prasčiau nei daugelis rungtynių iki vasaros pertraukos. Tai buvo vos antras kartas per 2015 metų sezoną, kai „Trakai“ aikštę paliko taip ir nepelnę nei vieno įvarčio.

Šias rungtynes stebėjo ir su „Šiaulių“ klubu neseniai atsisveikinęs Tomas Ražanauskas, pažymėjęs, kad komanda nežaidė blogai. O padidėjusį klaidų skaičių lėmė nuovargis bei psichologiniai veiksniai.

„Yra didelis skirtumas, kai žaidi kurioje nors pajėgioje Europos lygoje ar čia Lietuvoje. Mūsų šalies klubai dalyvaudami Europos turnyruose susiduria su didžiule įtampa, su pilnesniais stadionais, tad nieko keista, kad grįžimas į vietinį frontą dažnai būna nelengvas, o rezultatai prastesni“, - pasakojo ilgametis Lietuvos nacionalinės rinktinės saugas.

Rungtynėse su „Kruoja“ trakiškiai kamuolį kontroliavo beveik 70 procentų viso žaidimo laiko, dažnai lankėsi varžovų aikštės pusėje, tačiau daromos klaidos atėmė galimybę pelnyti bent vieną įvartį.

„Aš manau, kad tos klaidos buvo daromos, paprasčiausiai, dėl nuovargio. Visas mėnuo komandai buvo sunkus. Nežiūrėkime tik į tai, kad rungtynės vyko kas savaitę. Tačiau skrydis į Farerų salas varginantis, kelionė į Kipro karštį taip pat pareikalavo adaptacijos, atsakomosios rungtynės vėlgi pareikalavo labai daug jėgų, o po keturių dienų jau teko kovoti A lygoje. Reikia dar pabrėžti, kad žaidė praktiškai visi tie patys žaidėjai“, - savo nuomonę dėstė T.Ražanauskas.

Jau šį sekmadienį trakiškių laukia dar vienas mūšis – šįsyk Marijampolėje su „Sūduva“ – klubu, kuris per liepos mėnesio langą pasipildė keliais naujais žaidėjais.

„Europa baigėsi, tad pats laikas „Trakams“ ją pamiršti. Ir tam nereikia daug laiko. Paprastai į realybę yra grįžtama po vienų rungtynių. Laiko fiziniam atsistatymui iki sekmadienio yra labai daug, o psichologija.. tiesiog turi suprasti, kad pralaimėjai dėl to, kad šiai dienai dar esi silpnesnis.

Mano paskutinės rungtynės Europos lygoje buvo žaidžiant „Vėtroje“ su „Fulham“. Daug žmonių, stipri komanda, geros emocijos ir du pralaimėjimai. Tam, kad įsivažiuotumėm, mums tada prireikė vienų rungtynių“, - dėstė šiemet vyriausiojo trenerio karjerą pradėjęs buvęs futbolininkas.

„Trakai“ A lygoje šiuo metu yra antri, „Sūduva“ užima penktą vietą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių