T. Eliošius – naujasis žalgirietis

Artėjant svarbiausioms sezono kovoms, šalies čempiono titulą ginantis Vilniaus „Žalgiris“ sustiprino savo sudėtį. Prie komandos prisijungė Lietuvos nacionalinės rinktinės kandidatas bei praėjusių metų „SMScredit.lt A lygos“ sidabro medalio laimėtojas Tautvydas Eliošius.

23-ejų metų saugas yra ne kartą atstovavęs Lietuvos U-19 bei U-21 jaunimo rinktinėms, o praėjusiais metais debiutavo ir pagrindinėje šalies komandoje rungtynėse su Šveicarijos ekipa.

Sezoną pradėjęs iš Lietuvos pirmenybių jau pasitraukusioje Pakruojo „Kruojos“ komandoje, T. Eliošius šią savaitę pradės treniruotis su naujais komandos draugais Vilniuje.

„Šis žaidėjas mūsų radare atsidūrė prieš dvejus metus. Nuo to laiko mes jį aktyviai stebėjome. Planavome, jog Tautvydas prisijungs prie mūsų sausio mėnesį, tačiau aplinkybės susiklostė taip, kad jis į „Žalgirį“ atvyksta trimis mėnesiais anksčiau.

Manau, kad tai išeis į naudą. Žaidėjas galės anksčiau adaptuotis prie komandos, klubo ir naujo miesto. Jis turi geras galimybes įrodyti savo vertę ir dar šiemet prisidėti prie komandos pergalių kovoje dėl čempionų titulo“, – sakė „Žalgirio“ sporto direktorius Mindaugas Nikoličius.

Jis taip pat pridūrė, jog stipriausias Lietuvos futbolo klubas nuolat akylai stebi perspektyviausius šalies žaidėjus.

„Lietuvių pasirinkimas nėra didelis. Pirmiausia vertiname tai, ar žaidėjas bus pajėgus padėti komandai Europos turnyruose. Šiuo atveju tikime, kad Tautvydas turi nemažai potencialo ir mes padėsime jam tapti geresniu futbolininku“, – neabejoja vienas iš „Žalgirio“ vadovų.

Saugo pozicijoje žaidžiantis T. Eliošius savo karjerą pradėjo „Šiaulių“ klube, kuriame sužaidė 93 rungtynes, pasižymėjo vienu įvarčiu ir rezultatyviu perdavimu, o 2013-aisiais kartu su komanda LFF taurės turnyre iškovojo antrąją vietą.

2014 m. sezone T. Eliošius persikėlė į Pakruojo „Kruoją“, o su šiuo klubu džiaugėsi tais pačiais metais iškovota antrąją vieta „SMScredit.lt A lygoje“.

Gindamas „Kruojos“ garbę saugas sužaidė 53-ejas rungtynes, pasižymėjo 5 įvarčiais bei 8 rezultatyviais perdavimais. Šiemet futbolininkas kartu su Pakruojo komanda debiutavo ir UEFA Europos lygos atrankos turnyre.

Prie „Žalgirio“ prisijungęs T. Eliošius tapo šeštuoju žaidėju, komandą papildžiusiu sezono metu.

Vilniaus „Žalgirio“ klubo sporto direktorius taip pat atskleidė, kad šiuo metu vyksta derybos dėl dviejų atakuojančių žaidėjų persikėlimo į kitus klubus pasibaigus sezonui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių