Suimtas Ispanijos futbolo federacijos vadovas paliekamas areštinėje

  • Teksto dydis:

Madrido teismas ketvirtadienį nurodė palikti arešte dėl įtarimų korupcija sulaikytą Ispanijos futbolo federacijos prezidentą Angelį Marią Villarą (Anchelį Mariją Viljarą) ir jo sūnų Gorką, be galimybės paleisti už užstatą.

Aukštojo teismo teisėjas Santiago Pedrazas (Santjagas Pedrasas) nurodė šiuos du vyrus laikyti suimtus. Pareigūnas sakė, kad įtariamieji turi „didžiulius finansinius išteklius“, tad esama reikšmingos rizikos, kad jie pabėgs; be to, jie gali mėginti sunaikinti įrodymus.

S.Pedrazas A.M.Villaro, kuris taip pat yra Tarptautinės futbolo federacijos (FIFA) ir Europos futbolo federacijų asociacijos ( UEFA) viceprezidentas, ir jo sūnaus apklausą vykdė visą dieną.

Taip pat buvo apklausti Ispanijos futbolo federacijos viceprezidentas Juanas Padronas (Chuanas Padronas) ir Tenerifės federacijos generalinis sekretorius Ramonas Hernandezas Baussou (Ramonas Hernandesas Bausou).

Policija šiuos keturis vyrus areštavo antradienį, po kratų federacijos būstinėje ir kitose vietose, vykdydama pernai pradėtą tyrimą dėl sukčiavimo.

Jiems gresia kaltinimai klastojus dokumentus ir grobsčius lėšas, taip pat kaltinimai dėl slapto susimokymo ir administracinių pažeidimų, susijusių su pelno iš tarptautinių draugiškų rungtynių pasisavinimu ir lėšų nukreipimu Gorkai Villarui.

Tyrėjai taip pat aiškinasi, ar nacionalinės federacijos lėšos buvo naudojamos regiono pareigūnams papirkti, kad jie balsuotų už A.M.Villaro išrinkimą federacijos prezidentu, pranešė Ispanijos žiniasklaida.

67 metų A.M.Villaras Ispanijos futbolo federacijai vadovavo nuo 1988 metų.

Jam dirbant Ispanija tapo viena iš dominuojančių pasaulio futbolo jėgų, laimėjo du Europos čempionatus ir 2010 metų Pasaulio čempionatą.

Tačiau kritikai sako, kad per vadovavimo laikotarpį iškildavo klausimų dėl etikos ir autokratiško stiliaus.

Po jo perrinkimo gegužės mėnesį laikraštis „El Pais“ smerkė jo „despotišką“ valdymą ir glaudžius ryšius su FIFA bei UEFA lyderiais, taip pat atsidūrusiais korupcijos tyrėjų taikiklyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių