„Sūduvos“ žaidėjas O. Verbickas: turime apginti titulą, tad tikslas - tik pergalė

  • Teksto dydis:

Geriausiu 2018 metų Lietuvos futbolo A lygos balandžio mėnesio žaidėju išrinktas Marijampolės „Sūduvos“ saugas Ovidijus Verbickas džiaugiasi, kad šiuo metu demonstruoja bene geriausią žaidimą savo karjeroje, ir tikisi, kad šį vakarą per rungtynes su Vilniaus „Žalgiriu“ galės džiaugtis pergale

Geriausio balandžio futbolininko rinkimuose 24 metų saugo persvara prieš konkurentus buvo didžiulė - „Sūduvos“ saugui pirmąsias vietas skyrė visi 10 balsavusių žiniasklaidos atstovų.

„Visada malonu, kai pelnomas pripažinimas už gerus rezultatus, tačiau, kaip visada sakau, svarbiausi yra komandiniai rezultatai, be komandos nebūtų ir individualių įvertinimų, - taip žinią apie pergalę rinkimuose pasitiko O. Verbickas. - Balandis man tikrai buvo vienas iš sėkmingesnių mėnesių, bet reikia, kad kiti mėnesiai būtų dar geresni. Reikės įdėti daug darbo ir pastangų, kad taip atsitiktų“.

Saugas šį sezoną A lygoje jau pelnė 6 įvarčius ir rezultatyviausių žaidėjų sąraše dalinasi 1-2 vietas. Vien balandį O. Verbickas pasižymėjo 5 kartus. Balandžio 5-ąją futbolininkas įmušė įvartį į Klaipėdos „Atlanto“ vartus, balandžio 12-ąją pasižymėjo dukart per mačą su „Kauno Žalgiriu“, o mėnesį užbaigė 2 taikliais smūgiais balandžio 24-ąją į „Palangos“ vartus.

Tokie rezultatai leidžia kalbėti, kad dabar O. Verbickas išgyvena bene geriausią etapą savo karjeroje.

„Jei dar pridėtume ir kovo pabaigą, tikrai būtų galima sakyti, kad tai yra vienas sėkmingesnių laikotarpių. 2015 metais panašiai sėkmingas mėnuo buvo, kai žaidžiau „Atlante“. Tada taip pat per keletą rungtynių įmušiau 5 įvarčius. Bet visada norisi geriau, tikiu savimi, tikiu, kad gali būti dar geriau. Todėl ir stengiuosi, dirbu“, - dėstė „Sūduvos“ 22-asis numeris.

Svarstydamas apie savo žaidimą, O. Verbickas paminėjo ir šeimą. Anot futbolininko, dvynių gimimas tapo teigiamu postūmiu visose srityse.

„Vaikai pridėjo gerų emocijų, pasitikėjimo“, - šypsojosi O. Verbickas.

Tiesa, O. Verbickui sezono pradžioje teko susidurti ir su nauju iššūkiu - derintis prie „Sūduvos“ saugų grandį papildžiusių Gersono Acevedo ir Alassane'o N'Diaye.

„Iš pradžių rasti bendrą kalbą aikštėje sekėsi gana sunkiai, nes buvau įpratęs žaisti su visai kitokio tipo žaidėjais, bet po truputį susižaidėme, tikslai vis tiek visų yra tie patys“, - kalbėjo geriausias balandžio A lygos žaidėjas.

Kai „Sūduvos“ traukinys jau, atrodė, įsibėgėjo, tiek G. Acevedo, tiek A. N'Diaye dėl traumų praleido keletą rungtynių, todėl pastaruoju metu O. Vebickui vėl teko aikštės viduryje bendradarbiauti su iš praeito sezono puikiai pažįstamais Giedriumi Matulevičiumi ir Povilu Leimonu.

Gali būti, kad ši lietuvių trijulė šiandien 20 val. LFF stadione pradės ir rungtynes su Vilniaus „Žalgiriu“. Aistruoliai šios dvikovos laukia su didžiuliu nekantrumu, tačiau O. Verbickas mačą vertina kiek ramiau.

„Nejaučiu didesnio jaudulio, ruošiuosi rungtynėms, kaip ir visoms kitoms. Tas pats, manau, yra visai komandai. Turime apginti čempionų titulą, sezono tikslai - aukščiausi, tad įį aikštę visada einame tik pergalės“, - tvirtai kalbėjo „Sūduvos“ saugas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių