„Sūduvos“ futbolininkus treniruos specialistas iš Serbijos

  • Teksto dydis:

Penktą vietą 2014 metų Lietuvos futbolo A lygoje užėmusi Marijampolės "Sūduva" prieš pat didžiąsias žiemos šventes sulaukė pastiprinimo. Komandos vyriausiuoju treneriu tapo serbas Aleksandaras Veselinovičius. Tai bus pirmas "Sūduvos" vyriausiasis treneris, kuris yra ne lietuvis nuo 2005 metų, informuoja klubo svetainė.

Aleksandaras Veselinovičius futbolininko karjerą baigė būdamas 31-erių metų amžiaus ir yra žaidęs Serbijoje, Belgijoje, Graikijoje ir Bulgarijoje.

Anksti baigęs futbolininko karjerą serbas įkūrė futbolo mokyklą, kurioje buvo vyriausiasis treneris. Novi Sade įkurtoje akademijoje treneris dirbo su keletu jaunų žaidėjų, kurie šiuo metu priklauso AC "Milan", "Parma" (Italija) ekipoms, taip pat du žaidėjai šiuo metu kviečiami į Serbijos nacionalinę rinktinę.

Po dvejų metų darbo futbolo mokykloje Serbijoje, šis futbolo specialistas išvyko į Rusiją, kur ėjo vyriausiojo trenerio bei koordinatoriaus pareigas. Naujasis "Sūduvos" vyriausiasis treneris 8 metus praleido "Viktoro Ponedelniko futbolo akademijoje" ir treniravo šios akademijos klubą Rusijos trečioje lygoje.

Dirbdamas Rusijoje specialistas iš Serbijos ne kartą laimėjo geriausio akademijos trenerio prizą, taip pat asmeniškai dirbo su dešimt jaunų futbolininkų, kurie šiuo metu rungtyniauja Rusijos aukščiausioje lygoje. Po gana ilgo laikotarpio praleisto Rusijoje A.Veselinovičius atvyko į Lietuvą ir eis "Sūduvos" vyriausiojo trenerio pareigas.

Pats naujasis "Sūduvos" treneris save apibūdina kaip atakuojančio futbolo šalininką, tačiau pripažįsta, kad tam reikalinga puikiai organizuota komanda.

"Aš esu treneris, kuriam patinka rezultatyvus žaidimas, bet tai reiškia, kad mes turime būti labai organizuoti ir puikiai suprasti vienas kitą. Aikštėje yra vienuolika žaidėjų ir kiekvienas turi žinoti savo užduotis ir žaisti, kaip įmanoma geriau, tuomet komanda demonstruoja kokybišką ir rezultatyvų futbolą, - kalbėjo serbas. - Futbolas yra kompleksinis žaidimas, kuris turi daugiau nei 3600 kombinacijų, todėl yra galimybė pritaikyti labai daug skirtingų kombinacijų siekiant teigiamo rezultato. Komandos žaidimo stilius priklauso ir nuo tokių dalykų kaip klubo tradicijos, komandos mentalitetas ir ambicijos. Žinoma, žaidimo stilius priklauso ir nuo varžovo, tačiau mes darysime viską, kad kuo dažniau žaidimo eiga priklausytų nuo mūsų, o ne nuo varžovų."

A.Veselinovičius džiaugėsi pasitaikiusia galimybe dirbti Marijampolėje ir žadėjo sunkiu darbu siekti rezultatų.

"Futbolininko arba trenerio karjeroje taip yra, kad ne visada žinai, kur atsidursi rytoj. Jei manęs būtumėte paklausę apie trenerio darbą "Sūduvoje" prieš mėnesį - aš būčiau nieko nežinojęs. Trenerio karjera yra nenuspėjama. Kai sulaukiau pasiūlymo tapti "Sūduvos" vyriausiuoju treneriu nusprendžiau pasinaudoti šia galimybe. Kiekvieną rytą pabudęs aš būsiu susikoncentravęs į savo darbą ir kasdien atiduosiu visas jėgas, kad komandos rezultatai būtų kuo geresni", - teigė futbolo specialistas iš Serbijos.


Šiame straipsnyje: futbolasfutbolo trenerisSūduva

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių