„Sūduva“ antrą kartą sezone neįveikė „Jonavos“ futbolininkų

  • Teksto dydis:

Didžiąją rungtynių dalį turėjusi persvarą Marijampolės „Sūduva“ sustojo dvikovai artėjant prie pabaigos ir buvo nubausta. Pasinaudojusi varžovų atsipalaidavimu „Jonava“ išlygino rezultatą ir antrą sykį šiame sezone iš Marijampolės parsivežė tašką – 1:1 (0:1).

Suvalkijos ekipa nepasinaudojo galimybe padidinti atotrūkio nuo taškus praradusių „Trakų“, Jonavos ekipa susigrąžino Kauno „Stumbrui“ trumpam užleistą šeštą vietą turnyro lentelėje.

Kiek neužtikrintai mačą pradėjusi „Sūduva“ privertė šiek tiek pasijaudinti savo gerbėjus, bet kelios klaidos gynyboje virto tik vienu Tautvydo Eliošiaus smūgiu virš vartų.

Pamažu įsibėgėję suvalkiečiai kėlinio viduryje ėmė kurti progas. Iš pradžių į virpstą pataikė Karolis Laukžemis. Vėliau, kovoje su Juliumi Aleksandravičiumi virš vartų mušė Ernestas Veliulis. Po to pirmąsias rungtynes „Jonavos“ gretose žaidęs vartininkas Povilas Valinčius pademonstravo savo reakciją ir sugavo gražų Roberto Vėževičiaus smūgį galva krentant.

Tačiau svečių vartų sargas neišgelbėjo savo komandos 40-ą minutę. Po Ovidijaus Verbicko perdavimo iš aikštės gilumos K.Laukžemis puikiu šūviu vienu lietimu išvedė „Sūduvą“ į priekį.

Prieš pat pertrauką aikštės šeimininkų puolėjas galėjo padvigubinti persvarą, bet dar vieną jo tolimą smūgį pažeme P.Valinčius sugebėjo nukreipti už galinės linijos. Kamuolys pašoko nuo žemės prieš pat vartininką, bet šis sužaidė užtikrintai.

Antroje mačo pusėje pasikartojo pirmojo kėlinio scenarijus. Ją aktyviau pradėjo svečiai, kurių gretose pasirodė Klaudijus Upstas. „Jonavos“ legionierius Kirilas Aleksijanas buvo arti įvarčio, kai jo link vartų perduotas kamuolys po rikošeto vos neatsidūrė sūduviškių tinkle.

Vėliau žaidimo gijas į savo rankas vėl perėmė suvalkiečiai. Po gaisro varžovų baudos aikštelėje kamuolys nukrito O.Verbickui, bet pavojingas jo smūgis buvo šiek tiek netikslus.

Nesužaidus nei valandos, „Sūduvos“ vyr. treneris Vladimiras Čeburinas suteikė progą A lygoje debiutuoti Deividui Šešplaukiui. Tuo tarpu svečiams teko atlikti priverstinį keitimą, nes dėl traumos jų tęsti nebegalėjo Artūras Rocys, vietoje kurio aikštėje pasirodė Davidas Makaradze.

Artėjant mačo pabaigai, kovos netrūko, tačiau pavojingais momentais futbolininkais žiūrovų nelepino. Iš toli netiksliai mušė O.Verbickas, jonaviškiai atsakė Tomo Salamanavičiaus bandymu, kurį Ivanas Kardumas sugavo be didesnių problemų.

Vis tik, didesnėmis pajėgomis į puolimą nuskubėjusi „Jonavą“ perėmė iniciatyvą ir buvo apdovanota 84-ą minutę. Standartinės situacijos metu Kirilo Aleksijano link vartų pasiųstą kamuolį į vartus galva nukreipė Arnas Paškevičius, išlygindamas rezultatą.

„Sūduva“ į žaidimą metė Marjaną Altiparmakovskį, tačiau ir tai per likusį laiką aikštės šeimininkų atakų nepagyvino. Chaotiškas varžovų atakas „Jonavos“ gynėjai nutraukdavo be didesnių sunkumų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių