„Stumbrui“ nepavyko iškovoti pirmosios pergalės A lygoje

  • Teksto dydis:

Kauno „Stumbro“ ir Utenos „Utenio“ susitikimas Kaune baigėsi lygiosiomis 1:1 (1:1).

Įvarčių sąskaitą A lygos čempionate atidarė Kirilas Levšinas, o netikėtą atsakymą svečiams sukūrė legionierius Nasro Boucharebas.

„Stumbras“ rungtynes pradėjo aktyviau, tačiau neilgai trukus įsivažiavo ir uteniškiai. 10–ąją rungtynių minutę Aurimas Tručinskas turėjo progą, bet nepavijo kamuolio. Netrukus buvo geras perdavimas į baudos aikštelę – čia puikiai sužaidė „Stumbro“ vartininkas.

Pirmąsias 15 minučių komandos atrodė apylygiai: „Utenis“ drąsiai veržėsi į priekį, nepaisant to, kad rungtyniavo svečių aikštėje. Tiesa, priekyje šiek tiek trūko po rinktinės ant suolo likusio Edvino Baniulio.

20–ąją minutę A. Tručinskas gavo perdavimą iš Gabrieliaus Zagursko, ilgai brandino smūgį į baudos aikštelę, tačiau tuoj pat kamuolį prarado. Puikiai čia pasirodė „Stumbro“  debiutantas N. Boucharebas ir uždirbo kampinį. 

Sužaidus pusvalandį, Marcosas Junioras prasižengė prieš G. Zagurską. Abi komandos ir toliau žaidė drąsiai, atakuojančiai, nebuvo užsidariusios gynyboje.

33–ąją Marius Papšys smūgiavo į vartus, tačiau smūgis buvo nelabai vykęs: Dejanas Garača be didelių problemų su juo susitvarkė.

Vilius Armanavičius buvo labiausiai pastebimas aikštės viduryje, tuo tarpu Lukas Artimavičius puikiai žaidė antrajame aukšte, gynyboje.

Pirmajame kėlinyje progų netrūko, tačiau iki galo išpildyti vieną iš jų pavyko  tik „Uteniui“. Iš Jevgenijaus Morozo kamuolį perėmęs Kirilas Levšinas ataką užbaigė įvarčiu.

Beveik į šeimininkų rūbinę pataikę uteniškiai, pertraukon iškeliavo pakeltomis galvomis.

Antrojo kėlinio pradžioje aikštėje išvydome tris keitimus: vietoje Mariaus Papšio  pasirodė Levanas Mačarašvilis, vietoje L. Artimavičiaus – Danielis Romanovskis, o „Utenio“ gretas papildė Valentiną Jeriomenką pakeitęs Mykola Večurka.

Vos žengęs ant vejos pasižymėjo legionierius N. Boucharebas. Prancūzas mušė įvartį į tuščius vartus ir išvedė kauniečių ekipą į priekį.

Intriga prasidėjo iš naujo, o tuo tarpu Andre Almeida po G. Zagursko perdavimo iš krašto vos nepasiuntė kamuolio į savo vartus.

Iki tol nieko pavojingo nesukūręs bei kiek netikėtai išlyginęs rezultatą, „Stumbras“ išlygino ir žaidimą. Šeimininkai rungtyniavo vis aktyviau, o „Utenis“ tęsė pastiprinimą: įvarčio autorių K. Levšiną pakeitė Viačeslavas Panfilovas.

65–ąją minutę Alexandre Kore nepataikė į vartus ir neišnaudojo eilinės geros „Stumbro“ progos. Po akimirkos jį aikštėje pakeitė Donatas Konikas.

Daugybė neišnaudotų progų, kauniečiams vis kažko trūko iki antrojo įvarčio realizacijos.

Rungtynėms artėjant prie pabaigos, vienas kelis svečius apėjo D. Romanovskis, tačiau tuoj pat ir prarado kamuolį.

Vietoje Timotėjaus Dodleko ant vejos pasirodęs Rudinilsonas Silva šiek tiek pagyvino žaidimą. „Utenis“ keletą kartų dar bandė išsiveržti į priekį, tačiau šeimininkai atakavo dažniau.

Kėliniai skyrėsi lyg diena ir naktis: antrajame visiškai dominavo „Stumbro“ futbolininkai, o svečių nepažadino net netikėtai po pertraukos praleistas įvartis. Komandos išsiskirstė pasidalinusios po tašką.

Kauno „Stumbras“ – Utenos „Utenis“ 1:1 (1:1)

„Stumbras“: R. Josviakis, A. Almeida, L. Artimavičius (46 min. D. Romanovskis), V. Armanavičius, K. Janonis, J. Nazare, M. Junioras, A. Kore (66 min. D. Konikas), M. Papšys (46 min. L. Mačarašvilis), F. Lopezas, N. Boucharebas.

„Utenis“: D. Garača A. Tručinskas, C. Bruunas, V. Jeriomenka (46 min. M. Večurka), J. Morozas, T. Matsunaga, G. Zagurskas, A. Kuganas, T. Dodlekas (84 min. R. Silva), V. Nikitinas, K. Levšinas (60 min. V. Panfilovas).

Įvarčiai: K. Levšinas (45), N. Boucharebas (46).

Geltonos kortelės: V. Nikitinas (50),  M. Junioras (66).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių