„Stumbras“ vystys partnerystę su elitiniais Portugalijos futbolo klubais

  • Teksto dydis:

Kauno „Stumbro“ komandos atstovai praėjusią savaitę lankėsi Portugalijoje, kur ne tik garsių vietos futbolo asmenybių draugijoje stebėjo nacionalinės komandos rungtynes Europos čempionate, bet ir padėjo pamatus tarpklubinei partnerystei.

„Stumbro“ vyr. treneris Mariano Barreto ir prezidentas Sergejus Slyva Portugalijoje turėjo susitikimus su vienų garsiausių šios šalies klubų iš Lisabonos – „Benfica“ ir „Sporting“ – vadovais.

„Šiuo vizitu padėjome pamatus ateities bendradarbiavimui tarp „Stumbro“ ir šių elitinių Portugalijos komandų. Pagrindinis partnerystės akcentas – abipusė pagalba jaunųjų futbolininkų ugdyme. Gabiausi ir perspektyviausi mūsų komandos žaidėjai turės galimybę stažuotis „Benfica“ ir „Sporting“ klubų, turinčių puikiai veikiančią jaunųjų žaidėjų rengimo sistemą, jaunimo akademijose. Šiems klubams priklausančių žaidėjų galbūt galėsime išvysti ir „Stumbro“ gretose“, – atskleidė „Stumbro“ prezidentas S. Slyva.

Kauno komandos atstovai taip pat buvo pakviesti į Lisabonoje populiaraus sporto dienraščio „Record“ redakciją, kur kartu su Portugalijos futbolo legenda Paulo Futre, keliais kitais buvusiais rinktinės žaidėjais ir futbolo federacijos darbuotojais stebėjo 2016 m. Europos futbolo čempionato aštuntfinalio dvikovą tarp Portugalijos ir Kroatijos nacionalinių komandų.

Tiek vietos futbolo funkcionierių itin pagarbiai ir šiltai sutiktas M. Barreto, tiek ir S. Slyva buvo paprašyti dienraščiui „Record“ išsakyti savo nuomonę apie šio Europos futbolo čempionato favoritus ir Portugalijos rinktinės galimybes jame.

Beje, Portugalijos rinktinė trečiadienį pusfinalyje žais su Velsu dėl vietos 2016 m. Senojo žemyno pirmenybių finale.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių