„Stumbras“ skaudžiai dūrė klydusiam „Uteniui“

  • Teksto dydis:

Kauno „Stumbras“ pratęsė puikią sezono atkarpą „SMScredit.lt A lygos“ II rate. Keturis mačus iš eilės nepralaiminti laikinosios sostinės komanda savo aikštėje įveikė Utenos „Utenį“ rezultatu 3:1 (2:0) ir iškovojo antrą iš eilės pergalę, leidusią turnyro lentelėje aplenkti rungtynėmis mažiau sužaidusią Jonavos „Lietavą“.

Dusyk pasižymėjęs Giorgio Russo atidarė savo įvarčių sąskaitą čempionate.

Rami rungtynių pradžia baigėsi 9-ą minutę, „Stumbrui“ išsiveržus į priekį. G.Russo pabandė savo laimę iš toli. Smūgis pažeme nebuvo labai stiprus, tačiau neįtikėtinai suklydo Pavelas Leusas. Vartininkas galvojo, kad kamuolys skrieja pro šalį, todėl jo nelietė, leisdamas įriedėti į vartų kampą.

Po įvarčio „Stumbras“ įjungė antrą pavarą ir ėmė kurti progas. Įmušti galėjo Abdulas Basitas, standartinės situacijos metu šovęs šalia vartų. Į juos nepataikė per vartininką kamuolį permesti bandęs Robertas Vėževičius.

Kėlinio viduryje kauniečiai padvigubino persvarą. Tomas Dombrauskis suklydo savo aikštės pusėje, leisdamas varžovams surengti greitą išpuolį, pasibaigusį fantastiniu Nerijaus Mačiulio smūgiu į tolimą vartų kampą.

Vėliau galva šalia vartų mušė Audrius Račkus, pavojingai iš toli kelis sykius smūgiavo R.Vėževičius ir Eduardo. Tik Pavelo Leuso dėka pirmajame kėlinyje „Stumbrui“ nepavyko įmušti dar bent kartą, bet Utenos klubo vartų sargo akistatose nepergudravo nei Frascisco Floresas, nei G.Russo.

„Utenis“ pirmoje rungtynių pusėje į vartų stačiakampį nepataikė. Aleksandras Sikorskis reagavo į gerus Eligijaus Jankausko ir Luko Artimavičiaus smūgius, bet demonstruoti meistriškumo jam nereikėjo. Kamuolį į tinklą kartą pasiuntė Edgaras Mastianica, bet už smūgį po nuošalę užfiksavusio arbitro švilpuko buvo nubaustas geltona kortele.

Po pertraukos iniciatyva priklausė svečiams. „Stumbrui“ atsitraukus, uteniškiai daugiau kontroliavo kamuolį, kėlė keletą kampinių prie varžovų vartų. Tačiau progų gretoms atakoms laukęs „Stumbras“ išnaudojo šansą 58-ą minutę.

Pavelui Leusui teko labai toli palikti vartus ir galva nutraukti G.Russo skirtą perdavimą. Kauniečiams išsaugojus kamuolį, vartininkas spėjo sugrįžti į savo baudos aikštelę ir atremti R.Vėževičiaus smūgį, bet pakartotiniu smūgiu antrą kartą kamuolį į tinklą pasiuntė G.Russo.

Kėlinio viduryje „Uteniui“ pavyko nutraukti įvarčių badą. Keturias rungtynes nesugebėjusių įmušti aukštaičių gretose pasižymėjo Jevgenijus Morozas, įkirtęs į baudos aikštelę ir netikėtu bei klastingu smūgiu nukreipęs kamuolį į tolimą kampą.

Įvartis suteikė svečiams vilties. Netrukus už galvos griebėsi E.Mastianica. Kraštu prasiveržęs Mykolas Krasnovskis padarė viską, kad komandos draugas įmuštų, bet visiškai laisvas saugas mušė aukštai virš vartų.

Rungtynių pabaigoje tašką padėti privalėjo Lukas Baranauskas, kuriam kamuolį atmetė prieš vartus iššokęs N.Mačiulis, bet „Stumbro“ puolėjas įsigudrino nepataikyti į tuščius vartus.

Per arbitro pridėtą laiką A.Sikorskiui teko šuoliu palydėti labai pavojingą, bet kiek netikslų Armino Vaskelos smūgį.

Kauno „Stumbras“ – Utenos „Utenis“ 3:1 (2:0)

„Stumbras“: A. Sikorskis, A. Račkus, F. Floresas, R. Sadauskas, T. Snapkauskas, K. Janonis, G. Russo (72 min. E. Skripkinas), N. Mačiulis, A. Basitas, R. Vėževičius (60 min. K. Upstas), Eduardo (67 min. L. Baranauskas).

„Utenis“: P. Leusas, A. Tručinskas, R. Freidgeimas, L. Artimavičius, G. Zagurskas, V. Jeriomenka (61 min. M. Krasnovskis), J. Morozas, E. Mastianica (76 min. A. Buinickis), T. Dombrauskis, A. Vaskela, E. Jankauskas (87 min. K. Levšinas).

Įvarčiai: G.Russo (9, 58), N.Mačiulis (23); J.Morozas (67).

Geltonos kortelės: A.Račkus (85); E.Mastianica (17), R.Freidgeimas (31).

„SMScredit.lt A lygos“ turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Trakų „Trakai“ 12 9 2 1 17:5 30

2. Vilniaus „Žalgiris" 13 9 1 3 24:11 28

3. Klaipėdos „Atlantas" 13 9 0 4 19:10 27

4. Marijampolės „Sūduva" 13 7 2 4 19:16 23

5. Kauno „Stumbras" 13 4 2 7 17:22 14

6. Jonavos „Lietava" 12 3 3 6 12:16 12

7. „Kauno Žalgiris" 13 1 4 8 11:27 7

8. Utenos „Utenis" 13 2 0 11 8:20 6

Rezultatyviausi čempionato žaidėjai: A. Sylla („Atlantas“) – 7, M. Maksimovas („Atlantas“) ir N. Valskis („Trakai“) – 6 įvarčiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių