„Stumbras“ pradėjo rikiuoti gretas naujam sezonui

  • Teksto dydis:

Iš gilaus žiemos miego prabudęs Kauno „Stumbro“ klubas praeitą savaitę pradėjo ruoštis Lietuvos futbolo čempionato batalijoms.

Klubo vadovai ir administracija sėkmingai atliko visus Lietuvos futbolo federacijos pateiktus namų darbus ir kibo į komandos formavimo reikalus ir trenerių paieškas.

Klubo atstovai oficialiai patvirtina, jog kitąmet prie „Stumbro“ ekipos vairo nebebus futbolo specialisto iš Portugalijos Mariano Barreto, tačiau jis ir toliau lieka klubo sistemoje kaip jo dalininkas.

Portugalą vyriausiojo trenerio poste keičia jo tautietis, buvęs jo asistentas – Joao Luisas Martinsas, kuriam talkins taip pat „Stumbro“ sirgaliams puikiai pažįstamas Luisas Guilherme Rodriguesas.

„Stumbro“ trenerių gretas taip pat papildė patyręs vartininkų treneris kaunietis Artūras Ramoška. 56-erių metų specialistas anksčiau yra dirbęs FBK „Kaunas“, Edinburgo „Hearts“, Vilniaus „Žalgirio“, „Shenyang Urban“ (Kinija) klubuose. Praeitą sezoną užbaigė kaip FK „Jonava“ vyriausias treneris.

Keturių žaidėjų desantas į Portugalijos klubus

Nemažai pasikeitimų tarpsezonyje įvyko ir komandos gretose. Kaip skelbėme anksčiau klubo tinklalapyje, rezultatyviausias praėjusio sezono „Stumbro“ komandos žaidėjas Marcosas Junioras karjerą tęs Portugalijos antroje lygoje – „UD Oliveirense“ klube.

Tuo tarpu mūsų komandos jaunasis talentas Vilius Armalas pasirašė 4,5 metų kontraktą su garsiuoju Lisabonos „Benfica“ klubu.

Taip pat į Portugalijos aukščiausios lygos klubą Setubalio „Vitoria“ išvyko ir jame jau spėjo debiutuoti, praeitame sezone už „Stumbrą“ 30 rungtynių sužaidęs ir 2 įvarčius pelnęs Pietų Afrikos Respublikoje gimęs 21-erių Kgaogelo Sekgota. Jo pėdomis pasekė ir Ibrahimas Soumahas.

Klube nebeliko ir gynėjo Luko Čerkausko, kuris persikėlė į gimtojo miesto „Panevėžio“ klubą, labiausiai patyręs praeito sezono žadėjas Dominykas Galkevičius savo karjerą tęs kitame miesto klube – „Kauno Žalgiris“.

Artimiausiu metu klubas praneš daugiau naujienų susijusių su klubo naujokais.

Pasiruošimo cikle – trys kontroliniai mačai

Vasario 11 dieną „Stumbro“ futbolininkai rinkosi į pirmąją pasiruošimo sezonui treniruotę, kurioje dalyvavo sirgaliams gerai pažįstami veidai – Rimvydas Sadauskas, Rodrigo Josviaki, Andre Almeida, Lucas Villela, Levanas Matčarašvilis, Matheus Bissi ir kiti.

Šią savaitę Kauno „Stumbras“ sužaidė ir pirmąsias kontrolines rungtynes. Nacionalinės futbolo akademijos stadione, kuris šiemet išimties tvarka bus klubo namų arena, kauniečiai rezultatu 3:1 pranoko I lygos ekipą „Vilniaus Vytis“. Visus tris įvarčius mūsiškiams pelnė peržiūroje esantys futbolininkai.

Šeštadienį, vasario 23 dieną, „Stumbro“ futbolininkai viešės Gargžduose ir ten sužais kontrolinį mačą prieš vietos „Bangos“ komandą. Dvikovos pradžia – 15 val.

Dar vienerios rungtynės „Stumbro“ laukia antradienį. Varžovas paaiškės artimiausiu metu.

2019 metų A lygos sezoną kauniečiai pradės kovo 2 dieną namie, rungtynėmis prieš čempionato debiutantę „Panevėžio“ ekipą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Užpelkis

Užpelkis portretas
Neoliberalizmas atgraso nuo futbolo. Geriau tegul žaidžia 18 mečiai, bet Lietuvoje gimę.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių