Studentai susigrąžino Klaipėdos salės futbolo čempionų karūną

Nuožmiausiu finaliniu mūšiu, nenustačiusio nugalėtojo, baigėsi uostamiesčio salės futbolo pirmenybės. Po valandą trukusios kovos tarp „Klaipėdos universiteto“ ir „Gargždų pramogų-Litimberos“ ekipų, švieslentėje švytėjo lygiosios – 2:2.

Kam atiteks auksas ir sidabras, lėmė 7 m baudiniai. Juos taikliau smūgiavę studentai (3:1), po metų pertraukos susigrąžino čempionų karūną. Kartu 2013 ir 2014 metų nugalėtojai pasiekė saldų revanšą už nesėkmę finale 2015-aisiais. Pernai tie patys gargždiškiai finale buvo nugalėję „Klaipėdos universitetą“ 3:2.

Šių metų lemiamas mačas buvo toks pat atkaklus. Pirmojo įvarčio gausiai susirinkę žiūrovai turėjo laukti gana ilgai. Tik 26-ąją min. „Gargždų pramogų-Litimberos“ penketuko rezultatyviausias žaidėjas Karolis Urbaitis nuginklavo studentų vartų sargą Liudviką Valių. Netrukus, po dviejų minučių, rezultatą išlygino pastaraisiais metais Gargždų komandos lyderiu buvęs, o nuo rudens universiteto studentų tapęs ir į jų gretas įsiliejęs Tomas Tamošauskas – 1:1.

Pagal panašų scenarijų klostėsi įvykiai ir antrajame kėlinyje. Tiesa, į priekį išsiveržė studentai – 54-ąją min. taiklus buvo Aurimas Skurdelis. Gelbėdamiesi gargždiškiai vartininką iškeitė į penktą žaidėją. Tai pasiteisino. 58-ąją min. Mantas Gudauskas atstatė pusiausvyrą – 2:2.

7 m baudinių serija prasidėjo netaikliais abiejų ekipų žaidėjų smūgiais. Vėliau visi „Klaipėdos universiteto“ futbolininkų kirčiai pasiekė tikslą, o varžovai L.Valiui įmušė vos sykį po keturių bandymų.

Nelauktai atkaklus buvo mačas ir dėl 3-iosios vietos, dėl kurios, kaip ir pernai, varžėsi „Irenita“ ir „Nautica“. Mažai buvo tikinčių, kad be penkių pagrindinių žaidėjų (tarp jų ir vartininko) į aikštelę išbėgusi ekipa sugebės pasipriešinti. O susitikimo eiga klostėsi neįtikėtinai. Po Germano Jezerskio dviejų taiklių smūgių „Nautica“ laimėjo pirmąjį kėlinį 2:0. Tačiau po pertraukos „Irenita“ gana greitai išlygino rezultatą. 31-ąją min. taiklus buvo Donatas Navikas, 36-ąją – Valdas Trakys. Įpusėjus kėliniui trečiąjį įvartį pasiekė Gvidas Juška, o pergalę 57-ąją min. sutvirtino D.Navikas – 4:2.

Praėjusiais metais „Irenita“ varžybose dėl bronzos medalių buvo pranokusi 7:2.

Klaipėdos futbolo federacijos prezidentas Romualdas Jonaitis, įteikęs taures ir medalius komandoms prizininkėms, taip pat apdovanojo rezultatyviausią pirmenybių žaidėją, 34 įvarčius įmušusį čempionų puolėją Ernestą Razoną, geriausią vartininką, taip pat „Klaipėdos universiteto“ ekipos atstovą L.Valių bei geriausią čempionato futbolininką gargždiškį K.Urbaitį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių