Staigmena: „Kauno Žalgiris“ sustabdė septynis mačus iš eilės laimėjusius „Trakus“

Praėjusio sezono atradimu tapę „Kauno Žalgirio“ futbolininkai, panašu, prisiminė ankstesnius savo žygdarbius. Šiemet A lygos čempionate blankiai startavę kauniečiai ketvirtadienį pateikė staigmeną – būdami A lygos autsaideriais atėmė taškų iš pirmenybių lyderio „Trakų“ klubo. Ir tai jie padarė svečių arenoje.

LFF stadione vykusiame paskutiniame 9-ojo turo mače žalgiriečiai į aikštę išleido kur kas pajėgesnę sudėtį nei praėjusiose, 1:3 pralaimėtose rungtynėse su Utenos „Uteniu“. Po diskvalifikacijų į rikiuotę grįžo pagrindinis vidurio saugas Tomas Bučma ir krašto saugas Lukas Sendžikas. Per priverstinę pauzę abu jie laiko veltui neleido, o sportinę formą palaikė rungtyniaudami pirmojoje lygoje, vilkėdami žalgiriečių dublerių „Hegelmann Litauen“ ekipoje.Abu žaidėjai ketvirtadienį įrodė esą verti pagrindinės sudėties. L.Sendžikas, kaip įmanydamas, draskė varžovų gynybą, o T.Bučma sumaniai skirstė kamuolius komandos draugams ir stabdė pavojingus priešininkų lyderius aikštės viduryje.

Tiesa, visos svečių viltys galėjo žlugti jau mačo pradžioje, kai „Trakai“ surezgė kelis itin pavojingus išpuolius. Iš pradžių, jau 3-ąją min., šalia savo baudos aikštelės neužtikrintai sužaidė Karolis Gvildys, o jo klaida pasinaudojęs Artiomas Gurenka smūgiavo iš dėkingos padėties, tačiau sukirto kamuolį į virpstą. Šis atšoko Davidui Aršakianui, tačiau rezultatyviajam puolėjui atlikti smūgio nepavyko. Kauniečiai atsakė aštriu L.Sendžiko dūriu. Šį prieš vartus perdavimu išvedė Andrius Velička, tačiau L.Sendžikas nebuvo tikslus.

Dar iki ilgosios pertraukos Lietuvos vicečempionų saugas Vaidotas Šilėnas ir D.Aršakianas, sulaukęs Dmitrijaus Rekišo perdavimo, sumaniai apibėgo „Kauno Žalgirio“ vartų sargą Deividą Mikelionį, nenukreipė kamuolio į tuščius vartus.

Antrasis kėlinys vėl prasidėjo šeimininkų atakomis. Po dar vieno D. Rekišo smūgio sviedinys prašvilpė šalia vartų. Tą patį pakartojo ir Aleksandras Byčenokas.

70-ąją minutę „Trakų“ treneris Valdas Urbonas griebėsi už galvos. Viename epizodų traumą patyrė vienas lyderių, pernai net 25 rezultatyvius perdavimus atlikęs Jurijus Mamajevas. Tai tapo dar viena netektimi, greta mačą praleidusio geriausio pirmojo rato A lygos žaidėjo Nerijaus Valskio ir legionieriaus iš Baltarusijos Pavelo Kruko.

Mačui artėjant pabaigos link pavojingai prie savo vartų kamuolį išmušinėjo K.Gvildys, tačiau sviedinys tinkle neatsidūrė. Galiausiai kauniečiams įgelti galėjo D.Rekišas. Baltarusis, pernai pats dirigavęs žalgiriečių atakoms, grėsmingai mušė galva. Tokį pat smūgį atliko ir svečių puolėjas Rokas Krušnauskas, tačiau jį į virpstą nukreipė „Trakų“ vartininkas Marius Rapalis.

Kauniečiai, pirmą sykį per 9 turus, baigė dvikovą nepraleidę įvarčio ir su 6 taškais pavijo iškart du konkurentus – "Utenį" ir Kauno „Stumbrą“. Trakiškiai nepasinaudojo proga atitrūkti nuo jo persekiojančio Vilniaus „Žalgirio“. A lygos lyderiai, turintys 22 taškus, vilniečius lenkia 3 taškais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių