„Spyris“ sezoną baigė skaudžia nesėkme

  • Teksto dydis:

Puikią formą sezono pabaigoje pademonstravęs ir ketvirtas rungtynes iš eilės laimėjęs Utenos „Utenis“ pasiekė užsibrėžtą tikslą. Paskutiniame čempionato mače rezultatu 4:1 (2:0) iškovota pergalė prieš Kauno „Spyrį“ leido Aukštaitijos komandai pakilti dar vienu laipteliu aukštyn turnyro lentelėje ir iš šeštosios vietos išstumti kitą Kauno komandą – „Stumbrą“.

Šalčio ir sniego neišsigandę žiūrovai Visagine sulaukė gražaus futbolo reginio. Nors slidi ir šalta danga trukdė futbolininkams demonstruoti savo sugebėjimus, tačiau pavojingų momentų ir įvarčių netrūko.

Rungtynių pradžioje dusyk galėjo pasižymėti Andrius Velička. Patyręs „Spyrio“ puolėjas dukart iššoko prieš vartus, bet sykį jo smūgiuotas kamuolys atsitrenkė į skersinį, o vėliau komandos veteranas nesugebėjo pergudrauti jį pasitikusio Pavelo Leuso.

„Utenis“ savo progas išnaudojo kur kas geriau. 15-ą minutę po rikošeto prieš vartus iššoko Darius Kazubovičius, aplenkęs jį prižiūrėjusį Igną Dedurą, ir pasiuntė kamuolį į tinklą, išvesdamas aikštės šeimininkus į priekį

Kėlinio viduryje uteniškius vėl gelbėjo fantastiškai sužaidęs P.Leusas. Iš pradžių vartininkas puikiu šuoliu už galinės linijos nukreipė Luko Sendžiko tolimą smūgį, o pakėlus kampinį, darsyk neįtikėtinai sugebėjo sureaguoti į to paties L.Sendžiko bandymą įmušti iš kelių metrų.

Sužaidus pusę valandos, aukštaičiai surengė puikią ataką. Roberto Freidgeimo perdavimą iš krašto praleido iškart du jo komandos draugai, palikdami kamuolį atskubėjusiam Jurijui Vereščiakui. Legionierius iš Ukrainos savo progą išnaudojo.

Prieš pertrauką vėl išsiskyrė P.Leusas. Dar vieno kampinio metu vartininkas neleido pasižymėti be priežiūros paliktam Tomui Bučmai, už galinės linijos nukreipdamas pavojingą jo smūgį.

Viltis „Spyriui“ išgelbėti rungtynes sužibo iškart po pertraukos. A.Velička puikiu perdavimu iš gilumos prieš vartus išvedė Roką Krušnauską, kuris techniškai perkėlė kamuolį per vartus palikusį P.Leusą ir sušvelnino rezultatą.

Kauniečių entuziazmas užgeso antrajame kėlinyje sužaidus 15 minučių. Tomo Dombrauskio perdavimo iš krašto D.Kazubovičius galva nepasiekė, tačiau to nesitikėjo už jo buvęs Darius Šinkūnas. Nuo gynėjo atšokęs kamuolys lėtai įriedėjo į savus vartus.

Jau kitos atakos metu „Utenis“ pelnė ir ketvirtąjį įvartį. Po perdavimo iš aikštės gilumos, D.Kazubovičius numetė kamuolį L.Savastui, kuris pasižymėjo preciziškai tiksliu smūgiu į apatinį vartų kampą.

Per likusį laiką iki rungtynių pabaigos aikštės šeimininkams pavyko kamuolį į vartus pasiųsti ir penktą kartą. Tačiau D.Kazubovičiaus smūgiu galva pelnytas įvartis nebuvo įskaitytas, teisėjui užfiksavus nuošalę.


Šiame straipsnyje: A lygaKauno SpyrisUtenos Utenis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių