Sprendimą dėl U-17 rungtynių Alytuje priemė teisėjas ir UEFA delegatas

  • Teksto dydis:

Sprendimą dėl pirmadienį vykusių Lietuvos ir Italijos jaunių (U-17) futbolo rinktinių rungtynių surengimo Alytuje priemė rungtynių teisėjas kartu su Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) delegatu, o ne kurios nors komandos atstovai, kaip buvo teigiama žiniasklaidoje.

Lietuvos futbolo federacija (LFF) pažymi, jog pagal Europos U-17 čempionato varžybų nuostatus, sprendimą dėl rungtynių vykdymo priima rungtynių teisėjas kartu su oficialiu UEFA atstovu - rungtynių delegatu. Jie nusprendžia, ar stadiono veja yra tinkamos kokybės dvikovos surengimui.

Todėl Alytaus miesto stadiono atstovų teiginiai, neva su rungtynių organizatoriais ir dalyviais buvo sutarta dėl rungtynių atidėjimo, tačiau tam prieštaravo Lietuvos rinktinės atstovai, neatitinka tikrovės.

„Apie 2 val. iki rungtynių pradžios atvykę į Alytaus stadioną rungtynių teisėjas ir UEFA delegatas atliko pirminį įvertinimą, kad reikalingas tam tikrų aikštės vietų nusausinimas. Atlikus šiuos darbus, teisėjas bei UEFA delegatas priemė sprendimą, jog rungtynės gali būti vykdomos", - pasakojo LFF varžybų skyriaus vadovas Nerijus Dunauskas.

Pasak jo, kelias valandas anksčiau turėjusios vykti rungtynės Marijampolėje buvo atidėtos atsižvelgiant į tai, kad tuo metu vyko stipri liūtis, aikštėje susikaupusio vandens kiekis buvo itin didelis ir nebebuvo realu pakeisti susidariusią situaciją.

„Apgailestaujame, jog Alytuje įvykusios rungtynės padarė neigiamos įtakos vejos kokybei ir dėl to nepatogumų jau patyrė ar gali vėliau patirs miesto futbolo bendruomenė bei aistruoliai", - sakė N.Dunauskas.

Jo teigimu, šios Europos U-17 čempionato atrankos rungtynės planuotos iš anksto, Alytaus stadiono atstovai apie tai buvo informuoti prieš du mėnesius, tačiau numatyti tokių sudėtingų oro sąlygų nėra įmanoma.

Tuo tarpu teiginius, jog stadiono aikštę sugadino vien futbolo rungtynės reikėtų laikyti neobjektyviais žinant tai,  jog per tą laikotarpį stadione buvo rengiamos kitų sporto šakų - pavyzdžiui, regbio - varžybos, kurios taip pat turėjo įtakos aikštės kokybei.

Atsižvelgiant į susidariusią situaciją, paskutiniosios Europos U-17 čempionato atrankos rungtynės Alytaus stadiono prašymu bei LFF bei UEFA sutikimu perkeltos į Kauną.

Dvikova tarp Lietuvos ir Ukrainos U-17 rinktinės vyks ketvirtadienį nuo 18 val. Lietuvos laiku S.Dariaus ir S.Girėno stadione.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių