Solidi persvara Kauno klubams negarantavo ramaus gyvenimo

Kauno klubai pagirtinai nužygiavo 25-uoju Lietuvos futbolo pirmosios lygos pirmenybių turu. Pergales po atkaklios kovos šventė ir „Hegelmann Litauen“, ir FBK „Kaunas“.

FBK „Kauno“ laimėjimas prieš Kelmės „Kražantę“ prilygo nedideliam žygdarbiui. Finansinių sunkumų turinti ekipa savo aikštėje nutraukė net 17-os nelaimėtų rungtynių seriją. Tiesa, dėl pergalės kauniečiams teko rimtai paplušėti. Nacionalinės futbolo akademijos stadione negausiai susirinkę išvydo tikrą įvarčių lietų.

Kauniečiai, vadovaujami sezoną kaip trenerio asisteto pradėjusio Gintauto Vaičiūno, apsikeitė pavojingais momentais. Į „Kražantės“ dūrius šeimininkai atsakė itin aštriais išpuoliais, tačiau jiems niekaip nesisekė realizuoti dėkingų progų. Sužaidus daugiau nei pusvalandį kauniečiai pagaliau pasinaudojo savo galimybe. Pasižymėjo „FBK „Kaunas“ naujokas Deividas Arlauskas. 17-metis puolėjas nuo savo oponentų dar sykį pabėgo 49-ąją min. O prieš tai 45-ąją min. įvarčiu pasižymėjo gynėjas Aidas Gurskis.

Kai jau atrodė, kad svečiai pasiųsti į gilų nokautą, staiga situacija apsivertė aukštyn kojomis. Marius Baziulis 56 min. pelnė prestižo įvartį. Kauniečiai dar sykį smogė rezultatyviai – 79-ąją min. techniškai savo išpuolį pabaigė kitas „Kauno“ naujokas Domantas Putrius. Vis dėlto M.Baziulis 84-ąją min. realizavo 11 m baudinį, o 90-ąją min. „Kražantės“ veteranas Deividas Lunskis sugrąžino intrigą – 4:3. Teisėjas Nerijus Vasiliauskas pridėjo net 6 min., tad Kelmės futbolininkai pasijuto kaip ant sparnų. Jie ėmė šturmuoti šeimininkų vartus, tačiau kauniečiai šiaip ne taip išsaugojo sau palankų rezultatą ir šventė itin svarbią pergalę. Šis laimėjimas FBK „Kaunui“ suteikė realių šansų išlikti pirmojoje lygoje. Kauniečiai turnyro lentelėje su 10 taškų lieka paskutinėje 16-ojoje vietoje, tačiau jau kvėpuoja į nugarą tiek pat taškų turinčiai Kretingos „Minijai“. Kretingiškiai 25-ajame ture buvo tiesiog nušluoti. Juos savo aikštėje net 11:1 sutrypė vienas čempionato lyderių „Palangos“ klubas. Gali būti, kad ateinančio turo akistata tarp kauniečių ir kretingiškių ir lems, kuri ekipa išliks lygoje. Mačas Kretingoje vyks rugsėjo 24 d.

Kita Kauno komanda „Hegelmann Litauen“ S.Dariaus ir S.Girėno stadione 3:2 palaužė „Šilutę“. Tiesa, kauniečiai laimėjo pagal itin panašų į FBK „Kauno“ scenarijų. Jie po pirmojo kėlinio mėgavosi ramiu gyvenimu – 2:0, tačiau po pertraukos praleido 2 įvarčius ir turėjo paplušėti dėl 3 taškų. Nugalėtojams įvarčius pelnė Edgaras Kloniūnas (17 min.), Donatas Stulga (78 min.), o vieną įvartį svečiai 34 min. įsimušė patys.

„Hegelmann Litauen“ rikiuotėje pavijo 9-ojoje pozicijoje žengiantį Telšių „Džiugą“, tiesa žemaičiai turi net du mačus atsargoje. Kitas rungtynes kauniečiai žais rugsėjo 24 d. išvykoje su pajėgia „Panevėžio“ komanda.


Šiame straipsnyje: FBK KaunasKražantėpirma lyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių