A. Skerla: Vilniaus „Žalgirio“ klube norėčiau dirbti kuo ilgiau

  • Teksto dydis:

Lietuvos bei Olandijos čempionas, Lietuvos bei Lenkijos taurių bei Supertaurių laimėtojas, daugiausiai rungtynių Lietuvos nacionalinėje futbolo rinktinėje sužaidęs gynėjas. Tokia įspūdinga yra Andriaus Skerlos karjera. Tačiau dabar vienas geriausių nepriklausomos Lietuvos futbolininkų siekia naujų aukštumų. Tik šį kartą – kaip treneris.

2013-aisiais priėmęs naują rolę – žaidžiantysis treneris, o vėliau tapęs ir vyriausiojo „Žalgirio“ trenerio asistentu, A. Skerla vis labiau pripranta prie naujų pareigų, o neseniai buvo įvertintas klubo vadovybės ir sulaukė naujos ilgalaikės sutarties.

„Paskutinis sezonas, kai dar rungtyniavau, buvo labai sunkus. Jo metu turėjau galimybę apsispręsti, ar dar noriu žaisti, ar daryti kažką kito gyvenime. Pailsėjęs nusprendžiau, kad žaisti nebegaliu, tačiau norėjau likti futbole.

Žaisdamas apie trenerio karjerą tikrai negalvojau, tačiau karjerai einant į pabaigą pradėjau mąstyti, ką galėčiau veikti po jos ir kaip galėčiau prisidėti prie futbolo Lietuvoje. Manau, kad sukaupiau nemažą patirtį žaisdamas futbolą, todėl pagalvojau, kad galiu pabandyti ja pasidalinti ir su kitais.

Norėčiau tapti treneriu. Yra pasakymas, kad „ne kiekvienas buvęs žaidėjas yra geras treneris“. Man patiko tai, ką patyriau būdamas dar Mareko Zubo asistentu, todėl nusprendžiau toliau tobulėti, mokytis ir pats kada nors tapti vyriausiuoju treneriu“, - ambicijų nestokojo A. Skerla.

Paskutinius savo trofėjus A. Skerla iškovojo būdamas žaidžiančiuoju treneriu. Pasak jo, tokia užduotis – ir žaisti, ir padėti treniruoti komandą – tokio lygio klube kaip „Žalgiris“ yra sunkiai įsivaizduojama.

„Jeigu „Žalgiris“ būtų antros ar trečios lygos komanda, ši užduotis būtų šiek tiek paprastesnė. Šis klubas siekia tik aukščiausių tikslų ne tik Lietuvoje. Mes stengiamės ir norime daugiau nei praėjusiais metais nuveikti Europos turnyruose, todėl suderinti ir žaidimą, ir treniravimą dabar būtų labai sudėtinga“, - sakė buvęs futbolininkas.

A. Skerla pasakojo, kad norintis tapti treneriu turtų būti griežtas, tačiau teisingas žmogus. Komandos žaidėjai – labai įvairius charakterius turintys žmonės, todėl prie kiekvieno iš jų tenka prisitaikyti.

„Reikia nemažai įgūdžių, kad galėtum su kiekvienu iš jų bendrauti ir „išspausti“ viską, ką įmanoma treniruočių metu. Vienus galima apšaukti, kitų ne, visi skirtingai į tai reaguoja. Šių įgūdžių negali iš karto turėti, juos reikia įgyti. Tam reikia laiko, turiu viską stebėti ir mokytis.

Klubas tobulėja kiekvienais metais. Visada siekiame ir sieksime tik aukščiausių tikslų. Kol kas mums tai pavyksta, todėl ir toliau stengsimės dominuoti Lietuvoje.

Tačiau čia jau pasiekėme viską, o Europos turnyrams reikia atitinkamų žaidėjų, kurie galėtų sėkmingai žaisti aukštesniame lygyje. Visi žinome, kad tokius žaidėjus pasikviesti į Lietuvą yra labai sunku.

Tuo labiau Lietuvos čempionatas nepadeda stipresnėms komandoms tobulėti. Tam, kad galėtume tapti geresniais, pirmiausiai turėtų pagerėti Lietuvos futbolo lygis“, - savo įžvalgomis dalinosi žalgiriečių trenerio asistentas.

A. Skerla iškovojo daug svarbių pergalių tiek būdamas profesionaliu futbolininku, tiek padėdamas žalgiriečiams iš užribio. Tačiau, pasak jo, jam kiekviena pergalė yra labai svarbi tiek kaip futbolininkui, tiek kaip trenerių štabo nariui.

„Malonu, kad po ilgos karjeros užsienyje galėjau grįžti į Lietuvą. Pamatęs, kad čia yra komanda, kuri nori tobulėti ir siekti aukščiausių tikslų, labai nudžiugau, kad man buvo suteikta garbė pabaigti savo karjerą joje ir taip pat tapti Lietuvos čempionu. Džiugu būti šios komandos dalimi.

Apsispręsti dėl kontrakto pratęsimo tikrai nebuvo sunku. Pats esu vilnietis, o Vilniuje yra tik viena komanda, kurioje noriu būti. Mane čia viskas tenkina: komanda, trenerių kolektyvas, vadovybė, kuri labai rūpinasi visos komandos gerove ir stengiasi mums suteikti tik geriausias sąlygas. Ko galima daugiau norėti“, - savo pasirinkimu džiaugėsi A. Skerla.

Ambicijų neslepiantis žalgirietis šiuo metu siekia UEFA A trenerių licencijos, o ateityje svajoja tapti ir vyriausiuoju treneriu. Tai, anot jo, galbūt gali atvesti ir į kitą komandą.

„Nėra daug trenerių, kurie ilgai užsilaiko viename klube. Tačiau „Žalgiryje“ norėčiau kuo ilgiau būti, nes tai yra toks klubas, kuris šiuo metu dominuoja Lietuvos futbole ir norėčiau likti jo dalimi“, - sakė treneris.

Šiuo metu visų labiausiai aptariama tema yra vis labiau artėjanti UEFA Čempionų lygos atranka, kurios antrajame etape žalgiriečiai susitiks su „Malmo“ FF ekipa iš Švedijos. A. Skerla sakė, kad kelių savaičių atkarpa iki šio iššūkio yra labai pravarti, jos metu komanda gali tinkamai pasiruošti.

„Šiuo metu stebime varžovus, jų rungtynes, analizuojame kiekvieną jų žaidėją. Dažnai rengiame susirinkimus, kurių metu mūsų futbolininkai gauna labai daug informacijos apie būsimus varžovus. Dar turėsime draugišką mačą, kurio metu galėsime pamodeliuoti savo žaidimą taip, kokį mes jį norėsime matyti rungtynėse su „Malmo“ ekipa.

Aišku, švedai yra favoritai ir, matyt, jie patys neįsivaizduoja, kad galėtų būti kitaip, kad jie nepateks toliau. O mes svajojame. Mes norime pergalės, mes esame „alkani“. Būtent tai ir turėtų mus vesti į priekį.

Klubiniame futbole nėra ko aukščiau siekti, nei Čempionų lyga. Tai yra kiekvieno trenerio ir žaidėjo svajonė patekti į šį turnyrą“, - sakė A. Skerla.

Pirmąjį susitikimą su švedais A. Skerla ir žalgiriečiai žais jau liepos 15 dieną. Mačas Malmėje prasidės 20 valandą Lietuvos laiku.

Atsakomosios rungtynės Vilniaus Lietuvos futbolo federacijos stadione vyks liepos 21 dieną valandą. Bilietus į šias rungtynes galima įsigyti visose „Bilietų pasaulio“ kasose bei interneto svetainėje www.bilietupasaulis.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių