A. Skerla prisijungė prie jaunimo futbolo rinktinės

  • Teksto dydis:

Prie Lietuvos jaunimo (iki 21 metų, U-21) rinktinės trenerių štabo prisijungė buvęs ilgametis šalies rinktinės gynėjas, sužaistų rungtynių rekordininkas Andrius Skerla.

Gausią patirtį per savo žaidėjo karjerą sukaupęs 39 metų A.Skerla pastaruosius ketverius metus dirba Vilniaus „Žalgirio“ trenerių štabe.

A.Skerlą į U-21 rinktinę pakvietė specialistas iš Danijos Caritas Falchas, kuris rinktinės vyriausiuoju treneriu paskirtas vasarį. Gavęs „Žalgirio“ sutikimą A.Skerla derins trenerio asistento darbą jaunimo rinktinėje ir klube.

„Kaip kiekvieno žaidėjo svajonė atstovauti rinktinei, taip ir kiekvienas treneris norėtų būti rinktinėje – nors tai ir jaunimo komanda, – apie paskyrimą kalbėjo A.Skerla. – Į šią rinktinę atvyko treneris iš futbolo šalies, tad įdomu pažiūrėti į jo darbo metodus ir kaip jis valdo visą procesą. Manau, kad man, kaip jaunam treneriui, tai bus į naudą.“ Naujam ciklui suformuota U-21 rinktinė (gimę 1996 m. ir jaunesni žaidėjai) šios savaitės pradžioje susirinko į treniruočių stovyklą Vilniuje. C.Falcho suburtame trenerių štabe taip pat dirba jauni treneriai lietuviai – vartininkų treneris Mantas Tamulionis, fizinio rengimo treneris Šarūnas Bičiušas – bei specialistas iš užsienio Peteris Feheris, kuris atsakingas už treniruočių ir varžovų analizę. Šeštadienį 18 val. sostinės LFF stadione U-21 rinktinė žais pirmąsias kontrolines rungtynes su kaimyninės Baltarusijos bendraamžiais, o antradienį, kovo 28-ąją, išbandys jėgas su latviais. Europos čempionato atranką Lietuvos jaunimo rinktinė pradės birželį rungtynėmis namuose su Farerų salų atstovais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių