A. Skarbalius apie FIFA 2018 favoritus: daug kas pamiršta anglus

Sirgaliai visame pasaulyje pagaliau sulaukė didžiosios sporto šventės – ketvirtadienį Rusijoje prasidėjo pasaulio futbolo čempionatas. 32 rinktinės, tarp jų dvi debiutantės – Islandija ir Panama, pradėjo kovą dėl trofėjaus.

Tarp favoritų jau beveik tradiciškai minimos keturios šalys – pasaulio čempionės titulą ginsianti Vokietija, revanšo už sutriuškinimą praėjusių pirmenybių finale sieksianti Brazilija, brangiausia vadinama Prancūzijos rinktinė ir prieš keletą metų pasaulyje dominavusi, tačiau dabar kiek priblėsusi ir netikėtai čempionato išvakarėse trenerio netekusi Ispanija.

„Brazilija, mano nuomone, būtų didžiausia favoritė tiek savo žaidėjais, kokybe žaidėjų, skaičiumi ir, manau, jie labai norėtų atsirevanšuoti tam, kas įvyko praėjusiame pasaulio čempionate. (...) Daug kas pamiršta anglus. Aš nenorėčiau jų visiškai nurašyti, anglai stiprėja, aš manyčiau, ir irgi turi to faktoriaus, kur niekas nesitiki. O jie gal ims ir išaus“, – favoritus įvardija Vilniaus „Žalgirio“ vyr. treneris Aurelijus Skarbalius.

Anglus kaip vieną iš kažką svaresnio turnyre galinčių nuveikti rinktinių mini ir Vilniaus „Žalgirio“ gynėjas Georgas Freidgeimas.

„Aišku, prie favoričių yra daug rinktinių, ta pati Vokietija – visada stabiliai, gerai žaidžia, iš tų „juodųjų arkliukų“ norėčiau išskirti Angliją. Ji visą laiką buvo viena iš favoričių, bet niekada rezultatų nedemonstruodavo. Tai aš ją norėčiau priskirti prie „juodųjų arkliukų“, tikiuosi, kad sėkmingai pasirodys“, – teigia G. Freidgeimas.

Pasak A. Skarbaliaus, pasaulio čempionate pranašumą turės komandos, kurių žaidėjai nebus persisotinę ir pavargę nuo klubinio futbolo. Daugelį metų žaidęs ir trenerio duoną Danijoje krimtęs strategas sako palaikysiąs būtent šios šalies rinktinę, tačiau prie vadinamųjų „juodųjų arkliukų“ jis priskiria kitas komandas.

„Urugvajus yra tas „juodasis arkliukas“, kuris turi puikius žaidėjus. Man bus įdomu stebėti ir juos. Manau, tokios rinktinės kaip Portugalija, kuri laimėjo Europos čempionatą, ta pati Belgija, kuri turi labai daug gerų žaidėjų, Belgijos iššūkis, kaip ir Olandijos, – turi labai daug žvaigždžių, kurioms nepavyksta suburti kolektyvo, ta pati Kroatija – įdomi rinktinė, daug gerų žaidėjų. Čia būtų tie vadinamieji „arkliukai“, kurie galėtų bent jau nueiti toliau“, – mano A. Skarbalius

Daugiau – Brigitos Virbalytės reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių