Skandinavai dovanos neįteikė

„Lyg ir skandinavai turėtų būti įkandami, tačiau būtent ši norvegų karta yra labai talentinga“, - mūsų portalui sakė Vytautas Vaškūnas. Lietuvos jaunių (iki 17 metų) rinktinės treneris žvelgė lyg į vandenį. Jo auklėtiniai sekmadienį pralaimėjo itin svarbias Europos čempionato atrankos rungtynes Norvegijos bendraamžiams ir labai komplikavo savo galimybes žengti į kitą etapą.

Pirmosiose rungtynėse nenusileidę (1:1) pajėgiai Ukrainos komandai, jaunieji lietuviai sekmadienį Alytuje buvo kupini ryžto išplėšti bent tašką ir akistatoje su norvegais. Juolab, kad pastarieji pirmajame ture 0:2 neprilygo Turkijos futbolininkams. Vis dėlto mačas susiklostė ne pagal lietuvių scenarijų.

Tiesa, šeimininkai, palaikomi gana gausiai susirinkusių sirgalių, nesusigrūdo prie savo vartų, Jau 5-ąją min. grėsmingai į norvegų vartus iššovė Edgaras Utkus. Varžovai atsakė keliais pavojingais išpuoliais, kuriuos neutralizavo Anglijoje rungtyniaujantis vartininkas Arijus Bražinskas arba gynėjai. Ekipos ilsėti išėjo taip ir nepelniusios įvarčių. Tokia baigtis šeimininkams buvo priimtina, nes būtų palikusi neblogas galimybes toliau kautis dėl kelialapio į finalo etapą. Tačiau norvegai iškart parodė, kad su tokia baigtimi taikstytis neketina. Pavojingi jų reidai privertė lietuvius atsimušinėti. 49 min. varžovai pasinaudojo gynėjų klaida ir kamuolys, po rikošeto nuo Lietuvos rinktinės kapitono Kipro Kažukolovo kojos, kirto vartų liniją – 0:1.

Nors ir patyrę šaltą dušą V.Vaškūno auklėtiniai nesutriko ir dar sykį pademonstravo tvirtą charakterį. Jau po minutės jie surezgė gražią kombinaciją, kurią vainikavo Mato Vareikos smūgis galva – 1:1. Vis dėlto skandinavai nenurimo ir vis didino spaudimą. 70 min. Jorgenas Larsenas atsidūrė prie A.Bražinsko ginamų vartų, o K.Kažukolovas, mėgindamas sustabdyti ataką, čiuoždamas bandė išmušti kamuolį. Vis dėlto gynėjas nugriovė oponentą, tad teisėjas nusprendė skirti 11 m baudinį. Jį šaltakraujiškai realizavo Emilis Kalsaasas.

Kadangi jaunių turnyre mačas trunka 10 min. trumpiau, nei suaugusiųjų varžybose, lietuviams liko vos 9 min., kad išlygintų rezultatą. To laiko nepakako, nors keli jų reidai buvo išties pavojingi. Galutinai šeimininkų viltis palaidojo 80-ąją min. Renato Banevičiaus gautas antrasis įspėjimas ir tuoj pat sekęs pašalinimas iš aikštės.

Paskutines ir lemiamas atrankos turnyro rungtynes V.Vaškūno auklėtiniai žais trečiadienį su grupės lydere Turkijos rinktine. Pastaroji nugalėjo ir norvegus, ir ukrainiečius (1:0).

Dvikova Alytaus SRC stadione prasidės 17 val. Siekiant žengti tolyn lietuviams būtina pergalė prieš turkus bei palankus rezultatas Norvegijos – Ukrainos dvikovoje, kuri vyks Kaune, S.Dariaus ir S.Girėno stadione taip pat 17 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aš portretas
,nesvarbu, kad pralaimėjome, bet mūsų vaikinai patys šauniausi
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių