Simbolinėje A lygos rinktinėje: legionierių desantas

  • Teksto dydis:

„SMScredit.lt A lygos“ III-ajame ture komandos džiugino žiūrovus įvarčių gausa. Panašu, kad pamažu įsibėgėja ne tik čempionate dalyvaujančios ekipos, bet ir joms atstovaujantys užsienio futbolininkai, kurių net penki pateko į simbolinę turo rinktinę.

Vartininkas – Vitalijus Mirnas ( „Utenis“)

Šiame, įvarčiais gausiame ture vienintelis klaipėdietis Povilas Valinčius išsaugojo sausus vartus, tačiau, reikia pripažinti, kad darbo, išskyrus Eligijaus Jankausko smūgį, jis turėjo nedaug. Tuo tarpu jo kolega kitoje aikštės pusėje, ypač antrajame kėlinyje, kai Klaipėdos „Atlantas“ padidino spaudimą, veiklos trūkumu skųstis negalėjo. V.Mirnui teko atremti labai pavojingus Vyto Gašpuičio, Marko Benetos ir Mariaus Papšio smūgius. Nedaug trūko, kad vartininkas būtų atrėmęs ir įvarčiu virtusį Maksimo Maksimovo smūgį po kampinio. Kamuolį jis lietė, tačiau ištaisyti komandos draugų, palikusių varžovą be priežiūros, klaidos vis tik nepavyko.

Gynėjas – Valdemaras Borovskis ( „Lietava“)

Antrą sykį į turo rinktinę patekusio krašto gynėjo komanda praleido du įvarčius, tačiau šiose situacijoje V.Borovskį kaltinti sunku – abu kartus kaltę prisiimti turėtų aikštės viduryje rungtyniavę žaidėjai. Kadangi iniciatyva ir kamuolio kontrolė priklausė „Lietavai“, futbolininkas nevengė jungtis į komandos atakas ir buvo apdovanotas įvarčiu, dvikovos pabaigoje išplėšusiu Jonavos komandai tašką.

Gynėjas – Kazimieras Gnedojus („Atlantas“)

Sužaidęs labai geras rungtynes prieš „Sūduvą“, kurių pabaigoje fantastiškai išmušė kamuolį iš po Karolio Laukžemio kojų, K.Gnedojus solidžią formą išlaikė ir mače prieš „Utenį“, ženkliai prisidėdamas prie to, kad komandos vartininkui vos kartą prireikė demonstruoti savo meistriškumą, o svečių puolimo linija aikštę paliko nuleidusi galvas. Tai, kad gynėjas savo darbą kol kas dirba puikiai, yra akivaizdu – „Atlantas“ per pirmąsias trejas dvikovas lygoje įvartį praleido vos kartą.

Gynėjas – Andro Švrljuga („Sūduva“)

Sentimentaliose kroatui rungtynėse A.Švrljuga buvo vienas matomiausių aikštelėje. Ir tai nenuostabu – legionierius eilę metų atstovavo būtent „Žalgiriui“, todėl noras pasirodyti prieš ankstesnius darbdavius tryško į visas puses. Galbūt todėl legionierius aikštėje skraidė tarsi ant sparnų, aktyviai darbavosi tiek gynyboje, tiek puolime. Tik vartininko Armanto Vitkausko dėka gynėjas aikštę paliko nepasižymėjęs, kai prieš vartus antrajame kėlinyje iššokęs „Sūduvos“ naujokas jo pergudrauti nesugebėjo. Neradęs draugų sostinės ekipos gretose, A.Švrljuga rado vietą turo rinktinėje.

Gynėjas – Mamadou Mbodjis („Žalgiris“)

Sulig kiekvienomis rungtynėmis tik šiame sezone prie komandos prisijungęs senegalietis susilaukia vis didesnių reikliųjų „Žalgirio“ gerbėjų liaupsių dėl pasiaukojančio darbo gynyboje ir pastangų darant viską, kad jo komanda laimėtų. Mače prieš „Sūduvą“ fiziškai galingas M.Mbodjis vėl užtikrintai žaidė „antrame aukšte“, kur dvikovas pralaimėjo ypatingai retai. Be to, prisidėjo prie to, kad Tomas Radzinevičius vartams negrasintų, o taip pat į savo sąskaitą įsirašė ir pirmąjį įvartį, pelnytą po kampinio.

Saugas – Predragas Pavlovičius („Sūduva“)

„Sūduvos“ vidurio saugų linija, jei ne pranoko, tai niekuo nenusileido savo tiesioginiams konkurentams varžovų komandoje. Ją į priekį vedė Predragas Pavlovičius, vis labiau įsitvirtinantis Marijampolės komandoje. Nemažas suvalkiečių viltis priešsezoniu sužadinęs serbas savo galimybes pademonstravo ne tik valdydamas komandos puolimą, bet ir įmušdamas pirmąjį savo įvartį iš gana sudėtingos situacijos technišku smūgiu kovoje su varžovų gynėju.

Saugas – Dominykas Galkevičius („Lietava“)

Jonavos komandos atakų maestro, panašu, jau yra įsigijęs simbolinės turo rinktinės abonimentą. Į visas tris iki šiol sudarytas simbolines rinktines patekęs saugas eilinį kartą sužaidė taip, kad abejingų nepaliko. Šaltakraujiškai realizuotas baudinys bei tolimas perdavimas į baudos aikštelę, po kurio V.Borovskis pasiuntė kamuolį į tinklą, išlygindamas rezultatą – du išskirtiniai ir esminę įtaką rezultatui padarę D.Galkevičiaus veiksmai. Sunku sugalvoti, kuo dar mus gali nustebinti jonaviškis. Kartelė užkelta aukštai.

Saugas – Marius Papšys („Atlantas“)

Uostamiestyje M.Papšys jaučiasi kaip žuvis Baltijos jūroje. Dingęs rungtynėse prieš „Sūduvą“, saugas prisikėlė grįžęs namo ir vėl įprastai siautėjo varžovų aikštės pusėje ne tik pavojingai siųsdamas kamuolius komandos draugams link vartų, bet ir pats tolimais šūviais priversdamas „Utenio“ vartininką demonstruoti šuolio galimybes. Spėkite, kas atliko rezultatyvų perdavimą, po kurio pelnytas įvartis garantavo „Atlantui“ tris taškus. Belieka tikėtis, kad trauma, patirta mačo pabaigoje, iš rikiuotės M.Papšio ilgam neišbrauks ir jis jau artimiausiu metu vėl aikštėje džiugins savo sirgalius. 

Saugas – Nerijus Valskis („Trakai“)

Antrą savaitę paeiliui rinktinėje atsidūręs riteris mačą prieš „Stumbrą“ pradėjo puolimo grandyje, bet vėliau buvo perkeltas į aikštės vidurį. Tai nė kiek nesutrukdė futbolininkui tapti pačiu produktyviausiu šiame ture. Du pelnyti įvarčiai bei rezultatyvus perdavimas – tokio gausaus derliaus lygoje nesurinko joks kitas žaidėjas. Tai įsibėgėjančiam sezone N.Valskiui tiesiog užtikrino vietą tarp savaitės geriausiųjų.

Puolėjas – Karolis Laukžemis („Sūduva“)

Futbolininkai, aikštėje pasirodę po keitimo, į simbolines rinktines patenka retai. Šiame ture į ją patekti buvo net keli kandidatai, kurių pasirodymas aikštėje nuo atsarginių suolo turėjo tiesioginės įtakos ir rezultatui, ir rungtynių eigai. K.Laukžemio įvartis išvedė „Sūduvą“ į priekį, bet finale taškų neatnešė. Tačiau kone iškart po pertraukos „Sūduvos“ mohikaną T.Radzinevičių pakeitęs puolėjas juo ne tik komandos vyr. treneriu Aleksandrui Veselinovičiui, bet ir visiems komandos gerbėjams įrodė, kad yra vertas didesnio minučių skaičiaus aikštėje.

Puolėjas – Davidas Aršakianas („Trakai“)

Ponios ir ponai, jo didenybė D.Aršakianas grįžta. Bent jau to tikisi „Trakų“ gerbėjai, nes mače prieš „Stumbrą“ praėjusio sezono antrasis lygos snaiperis ne tik atsidarė savo įvarčių sąskaitą, bet taip pat pridėjo ir rezultatyvų perdavimą puikioje riterių atakoje, po kurios buvo pelnytas pirmasis komandos įvartis. Ar tai ženklas, kad smogiamoji „Trakų“ jėga grįžta, pamatysime netolimoje ateityje, tačiau šis blykstelėjimas rusui nušvietė kelią į simbolinę rinktinę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių