Septyniolikmečių merginų žemyno pirmenybės Lietuvoje baigėsi ispanių triumfu

  • Teksto dydis:

Europos merginų (WU17) futbolo čempionatą ketvirtą kartą istorijoje laimėjo Ispanijos futbolininkės. Marijampolėje vykusiame finale jos 2:0 nukarūnavo Vokietijos komandą.

Vokietės pastaruosius du sezonus savo varžoves finale įveikė po baudinių, tačiau šį kartą atėjo Ispanijos triumfo eilė.

Lemiamus du tikslius smūgius antrajame kėlinyje įmušė komandos kapitonė Eva Navarro.

Pirmajame kėlinyje vyko apylygė kova ir komandos nesukūrė daug progų, o arčiau tikslo buvo vokietės, tačiau savo vartus puikiai išgelbėjo vartininkė.

Visgi po pertraukos ispanės perėmė iniciatyvą ir 46 min. E.Navarro pabėgusi nuo gynėjų pasiuntė kamuolį į tinklą. 73 min. ispanių kapitonė pelnė nuostabų ir itin svarbų antrąjį įvartį. Prie baudos aikštelės ji suklaidino dvi varžoves ir sugebėjo permesti kamuolį per vartininkę.

Po šio smūgio vokietės nebeatsitiesė ir pirmą kartą po šešių pergalių finaluose patyrė nesėkmę. Kaip prieš penkerius metus po serbų pergalės, taip ir šį kartą Marijampolėje skambėjo gausiai susirinkusių Ispanijos fanų dainos.

Trečiąją vietą čempionate ir kelialapį į pasaulio čempionatą iškovojo Suomijos rinktinė. Suomės po permainingos kovos Alytuje 2:1 pranoko Angliją.

Šiomis rungtynėmis baigėsi beveik dvi savaites Lietuvoje vykęs Europos merginų futbolo čempionatas. Pirmos tokio rango tarptautinės moterų futbolo varžybos mūsų šalyje vyko pirmąjį kartą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių