Sensacija: vokiečiai liko už planetos futbolo pirmenybių aštuntfinalio borto

  • Teksto dydis:

Rusijoje vykstančio pasaulio futbolo čempionato trečiojo turo F grupės rungtynėse trečiadienį Kazanėje nugalėtojos titulą ginusi Vokietijos rinktinė 0:2 (0:0) pralaimėjo Pietų Korėjos komandai ir sensacingai nepateko į aštuntfinalį.

Jau per teisėjo pridėtą laiką (90+3 min.) korėjietis Younggwon Kimas pelnė įvartį po sumaišties baudos aikštelėje. Nors iš pradžių teisėjai užfiksavo nuošalę, po vaizdo peržiūros įvartis buvo įskaitytas. Dar po kelių minučių Heungminas Sonas, pasinaudojęs tuo, kad visi vokiečiai susikoncentravo ties puolimu, rezultatą padvigubino.

Vokietijos rinktinė į vartus smūgiavo net 26 kartus, o Azijos vicečempionai korėjiečiai - 11.

Mačui teisėjavo amerikietis Markas Geigeris.

Jau trečiajame pasaulio čempionate iš eilės grupės etapo neįveikia nugalėtojos titulą gynusi ekipa. 2010 metais toks likimas ištiko Italiją, o 2014 metais - Ispaniją.

Kitose grupės rungtynėse Jekaterinburge Švedijos rinktinė 3:0 (0:0) nugalėjo Meksikos komandą.

Visus įvarčius švedai pelnė antrajame kėlinyje. 50-ąją min. pasižymėjo Ludwigas Augustinssonas, 62-ąją min. 11 m baudinį realizavo Andreasas Granqvistas. 74-ąją min. kamuolį į savo ekipos vartus nukreipė meksikietis Edonas Alvarezas.

Susitikimui teisėjavo argentinietis Nestoras Pitana.

Švedija su 6 taškais grupėje užėmė pirmąją vietą, o tiek pat taškų surinkusi Meksika liko antra. Pietų Korėja (3 tšk.) užėmė trečiąją poziciją, o čempionai vokiečiai (3 tšk.) liko ketvirti.

Aštuntfinalyje Švedija ir Meksika žais su E grupės komandomis.

Birželio 14 - liepos 15 dienomis vyksiančiame pasaulio čempionate dalyvauja 32 rinktinės, suskirstytos į aštuonias grupes. Į atkrintamąsias varžybas pateks po dvi geriausias grupių komandas. Finalas vyks liepos 15 dieną Maskvos Lužnikų stadione.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tik taip

tik taip portretas
bet as vistiek ju fanas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių