Salės futbolininkus išlydėjo ir garsenybės

Olimpinių žaidynių prizininkai imtynininkai Mindaugas Mizgaitis ir Aleksandras Kazakevičius, galiūnas Vidas Blekaitis, lenktynininkas Vytautas Švedas, šou verslo žvaigždės pirmadienį Kaune gainiojo futbolo kamuolį. Taip garsūs žmonės išlydėjo Lietuvos salės futbolo rinktinę į Europos čempionato atrankos turnyrą.

Europos čempionato atrankos turnyre Vilniuje Lietuvos rinktinės laukia pajėgūs varžovai. Grupės favorite laikoma Prancūzijos komanda bei nedidukės, bet salės futbolą žaisti mokančios Andoros rinktinė.

Lietuviai pasirodymą „Siemens“ arenoje pradės sausio 27 d. akistata su Andora, o 29 d. kausis su Prancūzija. Tolyn žengs tik etapo nugalėtojas.

Įvadinę treniruotę Lietuvos rinktinė surengė ne tik sau, bet ir žiūrovams. Pasportavę futbolininkai su treneriu Kęstučiu Rudžioniu priešakyje sudalyvavo „Hummel“ surengtoje futbolo technikos ir taktikos treniruotėje. Tiesa, futbolininkams gainioti sviedinio nereikėjo, jie muštravo iš žinomų žmonių suburtą komandą „Kažkur Matyti“. Jai atstovavo ne tik minėtos sporto žvaigždės, bet ir dainininkė Neringa Šiaudikytė, televizijos laidų vedėjas Gediminas Juodeika bei ir kiti. Pasibaigus pratyboms garsenybių komanda pasijuto drąsiau ir metė iššūkį šalies salės futbolo čempionato lyderiams Kauno „Vyčio“ futbolininkams bei treneriams. Tiesa, žvaigždžių ekipą sustiprino buvęs Lietuvos nacionalinės rinktinės puolėjas Andrius Velička. Pastarajam kliuvo bene daugiausia pastabų nuo K.Rudžionio.

„Pažiūrėkite į A.Veličką. Atėjo nepasirengęs, vietoje futbolo batelių laksto su laisvalaikio sportbačiais. Kitos žvaigždės lyg ir neblogai atrodo. Reikės pasidairyti kandidatų rinktinei“, - juokėsi treneris.

- Ar į rinktinę pavyko surinkti optimalią sudėtį? - kaunodiena.lt paklausė K.Rudžionio.

- Dėl traumos rinktinei neatstovaus ekipos senbuvis Rolandos Leščius iš „Vyčio“ klubo. Jį pakeitė į komandą sugrįžtantis Justas Gulbinas iš Radviliškio „Lokomotyvo“. Surinkome neblogai subalansuotą kolektyvą. Turime net keturis kairiakojus žaidėjus, tad atsiranda tam tikra įvairovė puolime.

- Pasirengimui turite vos keletą dienų. Ar to pakaks sustyguoti komandos veiksmus?

- Laiko mažokai, bet niekas nebaigia 12-kos klasių per keturias dienas. Tad ir mes neįveiksime visų mokslų. Tačiau žaidėjų pasirengimas vyksta visą sezoną klubuose. Be to, prieš mėnesį kartu dalyvavome Baltijos taurės turnyre. Toms varžyboms rengėmės vos dieną, dabar turime kur kas daugiau dienų (šypsosi. - aut. past.).

- Kokias viltis siejate su atrankos varžybomis?

- Grupės favoritai – prancūzai. Su jais žaidėme Halėje prieš keletą metų ir tąsyk skaudžiai nudegėme. Manau, kad per tą laikotarpį jie tikrai nesusilpnėjo. Pastaruoju metu nemačiau jų rungtynių gyvai, tačiau peržiūrėjau jų nesenų dvikovų su ispanais epizodus. Prancūzai nusileido 0:2 ir 0:1. O juk ispanai – viena stipriausių pasaulio rinktinių. Prancūzų žaidimą pamatysime ir Vilniuje, mūsų akistatos su jais išvakarėse. Kitos mūsų priešininkės Andoros rinktinės žaidimą analizavau kur kas daugiau. Tai natūralu, nes su jais žaisime pirmieji.

- Ar realu tikėtis kelialapio į kitą etapą?

- Aš pabūsiu kuklus lietuvis, o ne koks serbas, kuris visada tvirtina, kad nugalės bet ką. Tačiau viską įrodinėsime aikštėje. Kovingumu, noru nenusileisime niekam.


Rinktinės sudėtis:

Vartininkai: Mindaugas Labuckas (Londono "Baku United", Anglija), Erlandas Duršlikas (Radviliškio "Lokomotyvas").

Aikštės žaidėjai: Pavelas Smolkovas, Arsenijus Buinickis, Justinas Zagurskas, Artūras Juchno, Paulius Sakalis (visi – Vilniaus "Bekentas"), Jurijus Jeremejevas, Justas Gulbinas (abu – "Lokomotyvas"), Arūnas Šteinas (Panevėžio "Baltija"), Benas Olencevičius, Tomas Bučma, Lukas Sendžikas (visi – Kauno "Celsis"), Ramūnas Radavičius ("Vievio žiedas").



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių