Rusų žiguliai išleido kvapą

Rusijos futbolo mėgėjai, tarp jų – ir šalies politikai, prieš "Euro 2016" finalo turnyrą kėlę savo nacionalinę rinktinę į padangę, dabar neriasi iš kailio, kurie išradingiau ją apdrabstys purvais.

Siūlo visus išvaikyti

Paskutines B grupės rungtynes 0:3 pralaimėję Velso komandai, rusai susikrovė lagaminus namo, nors anksčiau tikėjosi nužygiuoti bent iki pusfinalio.

Velso rinktinė prisijungė prie Prancūzijos, Italijos, Ispanijos, Šveicarijos ir Anglijos vienuolikių, užsitikrinusių vietas aštuntfinalyje.

"Mūsiškiai, važiuodami "Žiguliais", norėjo aplenkti "Lamborgini Diablo". Kokie tikrieji šiuolaikinio futbolo greičiai, parodė Garethas Bale'as ir Aaronas Ramsey. Ar pasimokėme?" – po pralaimėjimo velsiečiams kalbėjo buvęs Rusijos rinktinės vartininkas Ruslanas Nigmatulinas.

"Stebuklų nebūna, baigtis – logiška. Ką gali padaryti treneris, jeigu futbolininkai tingi žaisti? Juk jis nenurodė jiems žioplinėti, nors žaidėjai būtent taip elgėsi. Po tokios gėdos bet kokia komandos vadovų ataskaita – beprasmė. Reikia visus išvaikyti ir pradėti naują rinktinės etapą nuo švaraus lapo", – tvirtino Rusijos Valstybės Dūmos fizinės kultūros ir sporto komiteto vadovas Dmitrijus Sviščevas.

"Prancūzijoje mačiau ne komandą, bet grupę aikštėje kojas vos pavelkančių milijonierių", – rėžė Rusijos komunistų lyderis Genadijus Ziuganovas.

"Manau, tokiu atveju neišvengiama, kad ekipos vairą perimtų kitas specialistas", – iškėlė baltą vėliavą dabartinis rusų vienuolikės vyriausiasis treneris Leonidas Sluckis.

Vairą perims A.Ševčenka?

Atsistatydinimo pareiškimą jau parašė ir Ukrainos komandos strategas Michailas Fomenka.

"Rungtynės su lenkais man – paskutinės. Beprasmiška dirbti toliau, jeigu treneris neįvykdė iškeltos užduoties, jeigu nepavyko suburti vieningo kolektyvo", – vakar teigė M.Fomenka.

Neoficialių šaltinių duomenimis, ukrainiečių rinktinės vyriausiuoju treneriu gali tapti buvęs žinomas futbolininkas Andrejus Ševčenka.

"Kodėl gi ne? Jis patyręs, turi PRO kvalifikacijos lygio diplomą. Duok, Dieve, kad jis būtų toks treneris, koks buvo žaidėjas", – sakė M.Fomenka.

Ukrainos ekipos puolėjas Jevgenijus Selezniovas, apžvelgdamas komentarus apie neišsipildžiusias sirgalių viltis, pareiškė: "Girdėjome, skaitėme, kaip jie ir žiniasklaida mus palaikė – vadino ožiais, išsigimėliais, buratinais."

Žais geresniu kamuoliu

Europos futbolo asociacijų sąjunga (UEFA) paskelbė, kad Kroatijos futbolo sąjungai (HNS) už sirgalių sukeltą incidentą ir rasistinius išsišokimus per rungtynes su čekais skirta 100 tūkst. eurų bauda.

Birželio 17-ąją Sent Etjeno stadione antrą kėlinį iš tribūnos, kurioje buvo susitelkę Kroatijos futbolo aistruoliai, kažkurie iš jų metė į aikštę deglus, viena petarda sprogo prie pat stadiono darbuotojo.


Šiame straipsnyje: Euro 2016futbolasRusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kolona

Kolona portretas
Ka cia rasote apie kiemo lygio komanda. Tegul vaziuoja treniruotis, dar tokie nevykeliai cempionata rengs...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių