Rinktinės puolėjas L. Spalvis: su ispanais žaisime taip, kaip ir su Olandija

Pirmadienio vakarą Lietuvos jaunimo (iki 19 metų) rinktinė Kaune tęsė pasiruošimą artėjančiai Europos čempionato dvikovai su viena šio turnyro favoričių Ispanija. Pavyzdingai kovoję mače su olandais, mūsų šalies futbolininkai sieks pademonstruoti charakterį ir antradienį vyksiančiose antrojo turo rungtynėse.

Šįvakar Lietuvos rinktinė dalyvavo paskutinėje treniruotėje prieš rytojaus rungtynės. Futbolininkai stengėsi atlikti visus derinius ir taktikas, kurių jiems gali prireikti rytojui.

Ispanijos futbolininkai mače su lietuviais žais ne stipriausios sudėties. Aikštėje tikrai nepasirodys vienas ispanų lyderių Hectoras Bellerinas. Londono „Arsenal“ klubui priklausantis krašto gynėjas praėjusiose rungtynėse su Portugalija prieš save išvydo raudoną kortelę.

Nepaisant to, Lietuvos rinktinės puolėjas Lukas Spalvis to nesureikšmino ir tikino, kad galingoji Ispanijos rinktinė tikrai ras kuo šį futbolininką pakeisti.

„Ispanų žaidimą šiek tiek analizavome, tačiau šiandien tai padarysime išsamiau. Prieš juos negalima žaisti atvirai. Žinome, kad praėjusiose rungtynėse raudoną kortelę gavęs H.Bellerinas svariai padėjo savo komandai išnaudoti žaidimą kraštais, bet nemanau, kad jo netektis ispanams bus labai skaudi. Varžovai tikrai ras kuo jį pakeisti“, - teigė Lietuvos rinktinės puolėjas.

„Žaisime panašiai kaip ir prieš olandus. Iki rungtynių stengsimės viską kuo geriau išanalizuoti. Sieksime išnaudoti standartines situacijas, pavojingai kontratakuoti, bet manome, kad ispanai tam jau bus pasiruošę, tad reikės įdėti tikrai daug pastangų“.

Pirmose Europos čempionato rungtynėse su olandais L.Spalvis buvo pakeistas 61 minutę. Po susitikimo Lietuvos rinktinės strategas Antanas Vingilys neslėpė, kad puolėjas nespėjo pailsėti po kelionės iš Gruzijos, kur futbolininko atstovaujamas Danijos „Aalborg“ klubas žaidė UEFA Europos lygos rungtynes su „Dila“ ekipa.

Tuo tarpu pats L.Spalvis teigė, kad po visų kelionių ir rungtynių su olandais jis jau spėjo atsikvėpti ir artėjančiai dvikovai su Ispanija bus pilnai pasiruošęs. Futbolininkas pažadėjo, kad jo komanda mače atiduos visas jėgas ir sieks teigiamo rezultato.

„Po rungtynių jau spėjau pailsėti, bet iki rytojaus dar yra laiko. Padės daktarai, atliks masažus, tai iki rungtynių turėčiau būti pilnai pasiruošęs. Pažadėti įmušti įvartį į ispanų vartus negaliu, bet aišku, tai padaryti stengsimės visi. Nėra skirtumo, kam pavyks tai padaryti, svarbiausia, kad įmuštume. Tiek aš, tiek komanda stengsimės atiduoti visas jėgas ir tikėtis teigiamo rezultato“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Užpelkis

Užpelkis portretas
Abstrakčios frazės iš jauno žmogaus lūpų. Ar kas nors gali pasakyti, kad mūsų rinktinės visuose amžiaus grupėse žaidžia akmens lygio futbolą ? Ar kas nors jaučia už tai atsakomybę ? Ar jums svarbu tik pinigai ? Amžinai tos pačios frazės, tie patys pažadai, o kai išeina į aikštę - užmigt gali. Tas pats buvo ir su olandais, tas pats bus ir šiandien.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių