Raudonieji velniai buksuoja: pralaimėta dar vienam Japonijos klubui

Šiandien Japonijoje du Anglijos gigantai – „Manchester United“ ir Londono „Arsenal“ žaidė draugiškas rungtynes prieš Japonijos klubus. Jos pasibaigė skirtingai: „Manchester United“ nesugebėjo įveikti Osakos „Cerezo“ ir mačas pasibaigė 2-2, o „Arsenal“ rezultatu 2-1 įveikė „Urawa Red Diamonds“ ekipą

„Manchester United“ aktyviai pradėjo rungtynes ir jau trečią mačo minutę puikią progą turėjo Robinas van Persie. Visgi patyrusio puolėjo smūgis buvo atlaikytas.

Aktyviai aikštėje reiškėsi ir Shinji Kagawa, kuris aštriais perdavimais bandė ardyti varžovų gynybą. Japonas vienos atakos metu atliko puikų perdavimą R.Van Persie, bet olandas nesėkmingai bandė perkelti kamuolį per varžovų vartininką.

Kitoje aikštės pusėje „Cerezo“ taip pat žaidė aktyviai ir „Man Utd“ vartininkui Andersui Lindegaardui tikrai buvo darbo. 33 mačo minutę į A.Lindegaardo vartus buvo įmuštas pirmasis įvartis. Po „Man Utd“ gynėjų klaidos pasižymėjo Kenyu Sugimoto.

Iki kėlinio pabaigos „Man Utd“ suaktyvino savo puolimą ir turėjo kelis gerus šansus išlyginti rezultatą. Danny Welbeckas pataikė į varžovų vartų virpstą, S.Kagawa iš dėkingos situacijos smūgiavo virš vartų, o Ryano Giggso nuostabų smūgį sugebėjo atremti „Cerezo“ vartininkas, taigi po pirmo kėlinio „Cerezo“ ekipa pirmavo 1-0.

Jau antrojo kėlinio pradžioje „Man Utd“ gavo „auksinę“ progą išlyginti rezultatą, kadangi Ashley Youngas uždirbo vienuolikos metrų baudinį. Visgi S.Kagwos baudinys buvo atremtas ir rezultatas nepasikeitė.

Tačiau jau po minutės „Manchester United“ japonas ištaisė savo klaidą ir pelnė išlyginamąjį įvartį. Po jo S.Kagawa buvo pasodintas ir vietoje jo į aikštę išėjo Wilfriedas Zaha, kuris jau po kelių minučių atliko smūgį labai arti vartų.

64 minutę „Cerezo“ klubui pavyko įmušti antrą savo įvartį. Takumi Minamino atliko nepriekaištingą smūgį ir A.Lindegaardas neturėjo jokių šansų. Po kelių minučių „Man Utd“ vartininkas sugebėjo atremti kitą galingą varžovų smūgį.

Mačui artėjant link pabaigos „Man Utd“ pradėjo spausti Osakos futbolininkus. Gerą progą pasižymėti turėjo jaunasis Jesse Lingardas, bet jam pritrūko tikslumo.

Visgi per pridėtą teisėjo laiką „Manchester United“ sugebėjo išlyginti rezultatą. Po gražios atakos kamuolį į tuščius vartus pasiuntė W.Zaha, kuriam tai buvo pirmasis įvartis „Man Utd“ klube. Šis įvartis ir buvo paskutinis rungtynių akcentas ir „Man Utd“ sužaidė lygiosiomis.

Kitoje Anglijos bei Japonijos komandų dvikovoje užfiksuota svečių pergalė. Kaip ir minėjome, Londono „Arsenal“ ekipa rungtynių pabaigoje palaužė „Red Diamonds“ vienuolikės pasipriešinimą rezultatu 2-1.

„Kanonieriai“ pavojingus epizodus prie varžovų komandos vartų kūrė nuo pat pirmų susitikimo minučių. Tiesa, pavojingų progų pavyko susikurti ir Japonijos ekipai.

Kartą Londono komandos gretose progą susikūrė Theo Walcottas, kurio smūgiuotas kamuolys pataikė į virpstą. Taip pat vartų konstrukciją sudrebino ir Alexas Oxlade‘as-Chamberlainas.

Kėlinio pabaigoje „Arsenal“ komandos gretose pastebimai žaidė Jackas Wilshere‘as. Jaunasis anglas išprovokavo keletą varžovų pražangų, po kurių sekė netikslūs Londono ekipos baudos smūgiai.

Vos prasidėjus antrajam kėliniui rezultatas tapo 1-0. Po keitimo aikštėje pasirodęs Lukašas Podolskis išvedė savo komandą į priekį ir pelnė gražų įvartį.

Kiek vėliau vienas prieš priešininkų komandos vartininką išbėgo T.Walcottas, bet pastarajam pergudrauti japonų vartų sargo nepavyko ir „kanonierių“ persvaros nepadvigubino.

„Arsenal“ ekipa ilgai turima persvarą nesidžiaugė. 59 minutę po standartinės situacijos rezultatą išlygino Yuki Abe. Pastarasis pirmas suskubo prie atšokusio kamuolio ir jį pasiuntė į varžovų komandos vartų tinklą.

Po įmušto įvarčio japonai žaidė tarsi ant sparnų. „Diamonds“ ekipa kūrė pavojingus epizodus ir vertė svečius gintis taip, kaip šiame susitikime dar neteko.

Tašką šiame susitikime padėjo „Arsenal“ komandos 17-metis puolėjas Chuba Akpomas, kuris puikiai pasinaudojo varžovų klaida gynyboje ir pelnė lengvą įvartį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių