„Rangers“ klubui – skaudus atlygis už praeities nuodėmes

Tituluočiausiam Škotijos futbolo klubui Glazgo „Rangers“ – sunkios dienos. Po savaitgalį įvykusio Škotijos „Premier“ lygos klubų vadovų susirinkimo „mėlynieji“ išgirdo triuškinantį verdiktą – 54 kartus šalies čempionu tapęs klubas išmestas į ketvirtą divizioną.

Elitinės lygos futbolo klubų vadovų nuomonė buvo kone vienareikšmiška – į milijonines skolas įklimpęs Škotijos futbolo flagmanas privalo būti nubaustas.

„Rangers“ skolos jau siekia apie 134 mln. svarų, iš jų apie 93 mln. – valstybei nesumokėti mokesčiai. Neabejojama, kad iki naujo sezono pradžios jų sumažinti nepavyks.

Prieš keletą savaičių gavę įspėjamąjį signalą „Rangers“ vadovai sukosi kaip išmanydami, tačiau dar kartą pergudrauti Škotijos futbolo asociacijos (SFA) nepavyko. SFA paviešino pranešimą, kad „Rangers“ ekipos vadovai penkis kartus atliko piniginius pervedimus, tačiau kam buvo skirti šie pinigai dokumentuose nenurodė.  Dėl šios priežasties „Rangers“ ekipai uždrausta visus ateinančius metus įsigyti bet kokius futbolininkus.

Milžiniškos Glazgo klubo finansinės problemos į viešumą pradėjo lįsti praėjusio sezono pabaigoje. Klubas likviduotas, o vietoje jo įkurta naujai pervadinta kompanija „Rangers Newco“. Tačiau naujiesiems savininkams, perpirkusiems ir pervadinusiems komandą, nepavyko įtikinti kitų ekipų vadovų leisti sugrįžti į elito grupę.

„Klubų surengtame susitikime dauguma balsavo už „Rangers“ palikimą Škotijos futbolo lygoje, tačiau nuspręsta, kad nuo kito sezono „Rangers“ žais tik trečioje šalies futbolo lygoje - „Irn-Bru“, - pareiškė Škotijos „Premier“ lygos direktorius Davidas Longmuiras.

Tokiai bausmei pritarė net 25 iš 30 škotų futbolo klubų, nors prieš balsavimą buvo manoma, kad „Rangers“ klubui bus leista rungtyniauti bent jau antrajame Škotijos futbolo ešelone - „Pirmajame divizione“.

„Mano nuomone, Škotijos futbolo lygos nariai priėmė labai teisingą sprendimą, nes rėmėsi sąžiningo sporto principais. Šis sprendimas yra be galo sudėtingas, tačiau gavome būtent tokį rezultatą, kokio ir reikia kitų komandų atžvilgiu“, - pridūrė D.Longmuiras.

„Rangers“ yra daugiausiai kartų nacionalinį čempionatą laimėjęs klubas pasaulio futbolo istorijoje. Vis dėlto šio klubo sėkmė aikštėje net pačioje Škotijoje pastaraisiais metais buvo vertinama nevienareikšmiškai. Yra nemažai šalininkų, kurie teigia, jog iš dalies būtent Glazgo klubas yra kaltas dėl opiausių nūdienos Škotijos klubinio futbolo problemų. „Rangers“ ne kartą kaltintas susitarimais tarp žaidėjų, futbolininkų viliojimu per trečiuosius asmenis, šantažu teisėjams bei melagingais skundais.


Šiame straipsnyje: rangersŠkotijafutbolas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių