Priešininkų sirgaliai – slaptas „Žalgirio“ ginklas?

Namie savo sirgaliams pergalę 1:0 prieš Pozanės "Lech" komandą padovanojęs Vilniaus "Žalgiris" jau ketvirtadienį, rugpjūčio 8 d., Poznanėje vyksiančiame mače vėl bandys įrodyti savo pranašumą.

Komandos strategas Marekas Zubas "Vilniaus dienai" sakė, kad pasitiki savo komanda, o potencialo neturinčių žaidėjų nėra.

"Nenoriu komentuoti, kurie žaidėjai turi potencialo, kurie ne. Visi turi potencialo", – sakė strategas. Iki praėjusios savaitės rungtynių su lenkais Vilniuje "Žalgiris" jau buvo sėkmingai sužaidęs po dvejas rungtynes su airių "Saint Patrick’s Athletic" ir armėnų "Pyunik" komandomis.

Tiesa, M.Zubas sakė, kad komandai dar tikrai yra kur tobulėti, tačiau neįvardijo konkrečių žalgiriečių spragų.

"Yra labai daug smulkių techninių dalykų, tačiau sudėtinga apie tai kalbėti. Tos silpnosios vietos eiliniams futbolo sirgaliams net nėra matomos", – nedaugiažodžiavo strategas.

Pasak trenerio, Poznanėje scenarijus turėtų susiklostyti teigiamai, nes "Lech" klubas jaus kur kas didesnę įtampą. Anot M.Zubo, pilnas sirgalių Poznanės futbolo stadionas privers lenkų komandą jausti spaudimą, o mūsiškiams bus tik į naudą.

Praėjusios savaitės "Žalgirio" rungtynių su lenkais herojus Mantas Kuklys, kurio 43 minutę įmuštas įvartis atvedė Vilniaus komandą į pergalę, taip pat lieka optimistas ir tikisi pergalės Poznanėje.

– Kaip vertinate praėjusias rungtynes su Poznanės "Lech" ir netikėtai įmuštą įvartį? – paklausėme M.Kuklio.

– Rungtynes vertinu teigiamai, nes vis vien prieš tokią galingą komandą sužaidėme tikrai puikiai. Nugalėjome gal nepelnytai, bet labai norėjome nugalėti ir nugalėjome, todėl labai džiaugiuosi.
O įvartis? Ką žinau. Šiek tiek liečiau kamuolį ir visi sprendžia dabar: ar liečiau, ar neliečiau. Šiek tiek liečiau, bet labai puikus Egidijaus Vaitkūno perdavimas. Tai čia gal didesnis nuopelnas dėl įvarčio.

– Nebuvo psichologiškai sunkiau žaisti, kai prieš rungtynes buvo kalbama, jog "Lech" labai stipri komanda ir lietuviai nelabai turi vilčių?

– Psichologiškai tikrai nėra sunkiau, o gal net lengviau. Mes neturime ko prarasti, nes žaidžiame su stipresniais varžovais. Jeigu mes nepatektume į kitą etapą, nebūtų tragedijos. O jei ši komanda nepatektų, tikrai būtų didesnė tragedija jiems.

– Ar manote, kad Poznanėje didesnis spaudimas užguls "Lech" komandą?

– Taip, nes jie turės įmušti įvartį, jiems bus būtina nugalėti šiose rungtynėse norint patekti į kitą etapą. Jiems bus kaip tik sunkiau nei mums. O mes žaisime savo žaidimą.

– Kurių klaidų, padarytų praėjusio ketvirtadienio mače, stengsitės išvengti Poznanės stadione?

– Turbūt silpniausia vieta buvo tai, kad iki rungtynių pabaigos likus 15–20 minučių pavargome fiziškai. Galbūt kai prie tarptautinio lygio nesi pripratęs, gal šiek tiek sunkiau. Matyt, tai ir buvo sunkiausia.

Bet jei nedarysime didelių klaidų gynyboje, manau, galime ir Lenkijoje teigiamą rezultatą pasiekti.

– Jeigu laimėtumėte, kokio scenarijaus po šių varžybų galėtumėte tikėtis?

– Sunku pasakyti, kokie būtų burtai. Visko gali būti. Varžovais gali būti ir Anglijos aukščiausiosios lygos komandos.

– Ką vertinate kaip didžiausius priešininkus?

– Pavojingiausius priešininkus nelabai norėčiau vertinti. Pirmiausia reikėtų peržengti šį barjerą. Pagrindinės mintys dabar yra apie šias rungtynes su lenkais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių