Prieš škotų egzaminą – triuškinama pergalė

Lietuvos klubai Europos taurių turnyrus pasitiks neblogos nuotaikos. Bene pakiliausiai į tarptautinius išbandymus stos „Trakų“ futbolininkai, kurių laukia akistata su „St.Jonstones“ (Škotija) klubu. Trakiškiai trečiadienį triuškinamai 3:0 pamokė Utenos „Utenio“ ekipą ir susigrąžino antrąją vietą A lygos čempionate.

Maksimas Maksimovas kurį laiką tylėjo ir atrodė mažai pastebimas Lietuvos čempionate. Matyt, tam, kad anksčiau ar vėliau pratrūktų. „Trakų“ legionierius iš Rusijos, pernai vieną po kito siuntęs kamuolius į vartus Klaipėdos „Atlanto“ sudėtyje, šiemet nebuvo toks rezultatyvus. Tačiau 16-ajame ture puolėjas pasižymėjo net tris sykius.

Rungtynės LFF stadione vos prasidėjo, o aukštaūgis rusas, sulaukęs patogaus perdavimo iš patyrusio Deivido Česnauskio, jau 15-ąją min. pelnė pirmąjį įvartį. Netrukus jis galėjo įmušti dar kartą, bet pritrūko tikslumo. Tačiau antrojo įvarčio ilgai laukti neteko. 28-ąją min. M.Maksimovas vėl buvo taiklus. Sužaidus valandą puolėjui pavyko užfiksuoti vadinamąjį hettriką. 61-ąją min. snaiperis išbėgo vienas prieš vartus ir techniškai pasiuntė kamuolį į vartų tinklą. „Utenio“ vartus gynusiam 38-erių metų veteranui Pavelui Leusui teko trečią kartą traukti kamuolį iš tinklo. Tiesa, Utenos ekipos vartininkų treneris spėjo ir ne sykį išgelbėti savo komandą.

Uteniškiai mėgino pasiekti bent garbės įvartį, bet jų pastangas stabdė varžovų gynėjai arba vartininkas Ignas Plūkas.

7-oji pergalė per 16 turų trakiškiams leido išsikapstyti iš duobės, kurioje jie buvo čempionato pradžioje. Jie pavijo ir aplenkė taip pat 28 taškus turinčią Marijampolės „Sūduvą“. Tiesa, nuo pirmaujančio Vilniaus „Žalgirio“ šalies vicečempionus vis dar skiria net 10 taškų.


Šiame straipsnyje: TrakaiA lygaMaksimas Maksimovas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių