Prieš favoritus iš Olandijos ieškos savų kozirių

„Šiemet bent jau žinome, kas mūsų grupės favoritai ir ko galime tikėtis iš kitų varžovų“, - teigė Darius Gurskis. Vienas „Vyčio“ ekipos vadovų tiki, kad nepaisant visų iššūkių kauniečiai yra pajėgūs pirmąjį Čempionų lygos atrankos barjerą.

Kelialapį į kitą turnyro atrankos etapą pačiups tik grupės nugalėtojas. Visos turnyro rungtynės vyks Jonavos arenoje.

Stipriausia Lietuvos salės futbolo komanda antradienį 19 val. stos į akistatą su Anglijos čempionu „Reading“ klubu. Trečiadienį lietuvių laukia „Murata“ iš San Marino, o penktadienį vyks mačas su šio atrankos turnyro favoritais laikomu ir salės futbolo pasaulyje puikiai žinomu Olandijos „Hovocubo“.

- Kaip vertinate jūsų ekipai tekusius varžovus?

- Favoritas – klubas iš Olandijos. Jų salės futbolo lygis gana aukšto lygio. Daug pasako faktas, kad pernai Nyderlandų čempionas žaidė pagrindiniame Čempionų lygos etape. O tą komandą, įveikusią visus atrankos barjerus, šiemet nacionalinėse pirmenybėse nukovė „Hovocubo“ futbolininkai. Vadinasi, jų pajėgumas yra atitinkamo lygio.

- Ką galite pasakyti apie likusius oponentus?

- Apie San Marino komandą niekur nėra medžiagos, tad sunku ir kažką konkretaus pasakyti. „Reading“ iš Anglijos atvažiuoja gerokai pakeitę sudėtį lyginant su praėjusiu sezonu. Gal tik keturi futbolininkai likę nuo pernai. Matyt, mūsų treneriams teks analizuoti varžovus jau turnyro metu ir daryti atitinkamas korekcijas.

- Tačiau ir „Vytis“, apgynęs šalies čempiono titulą, ko gero, nesnaudė ant laurų?

- Be abejo, savo namų darbus atlikome. Pastiprinome savo silpnesnes sritis. Paaugome ir taktiškai, ir meistriškumu. Išlaikėme ekipos branduolį, o dabartinių mūsų legionierių bendras lygis yra aukštesnis nei pernykštis. Tad vienareikšmiškai kelsime aukščiausius tikslus – sieksime užimti pirmąją vietą.

- Be to, jums padės ir namų sienos…

- Jonavos arena puiki, danga - be priekaištų. Laukiame žiūrovų, kurie turėtų tapti mūsų papildomu žaidėju. Juk sirgaliai  futbolininkams – tarsi legalus dopingas. Būtent jie įkvepia žaidėjus pergalėms. Beje, kadangi į Čempionų lygos rungtynes pagal UEFA rekomendacijas negalime įleisti žiūrovų nemokamai, tad siūlome nebrangius bilietus. Už visas mūsų rungtynes parduodame abonementus po 5 eurus, o į visą turnyrą (6 mačus) – 10 eurų. Sirgalius tarp kėlinių linksmins ir „Vilkmergės“ šokėjos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių