„Premier“ lyga: „Chelsea“ žygiuoja titulo link

  • Teksto dydis:

Šeštadienį Anglijos „Premier“ lygoje sužaistos septynerios rungtynės. Čempionato lyderė Londono „Chelsea“ iškovojo pergalę ir septyniais taškais lenkia antroje vietoje žengiantį „Tottenham“ klubą. Pergales iškovojo ir dėl vietų Čempionų lygoje besivaržantys „Liverpool“ ir „Manchester City“ klubai.

Pirmosiose dienos rungtynėse Londono „Tottenham Hotspur“ klubas 4:0 nugalėjo „Watford“.

Šeimininkai jau per pirmąjį kėlinį įmušė tris įvarčius. 33-iąją minutę Dele Alli fantastišku smūgiu įmušė 16-ąjį sezono įvartį.

39-ąją minutę pranašumą padvigubino Ericas Dieras, o kėlinį užbaigė Heungo-Mino Sono įvartis.

Antrasis kėlinys prasidėjo ta pačia gaida – antrą įvartį mušė H.M. Sonas. Tik 61-ąją minutę po keitimo aikštėje pasirodė Harry Kane'as.

Po šios pergalės „Tottenham“ ir toliau nuo „Chelsea“ atsilieka septyniais taškais.

„Watford“ su 37 taškais rikiuojasi dešimti.

„Manchester City“ namuose 3:1 nugalėjo „Hull City“ ir su 61 tašku įsitvirtino ketvirtoje vietoje. 31-ąją minutę Ahmedas El Mohamady įsimušė į savus vartus ir palengvino „Manchester City“ kelią į pergalę. Antrojo kėlinio pradžioje šeimininkų persvarą didino Sergio Aguero įvartis, kuris buvo 100-asis Mančesterio ekipai šiame sezone. Trečią įvartį pridėjo pirmą kartą šį sezoną pasižymėjęs Fabianas Delphas. Rungtynių pabaigoje rezultatą sušvelnino Andrea Ranocchia.

„Liverpool“ 2:1 palaužė „Stoke City“ ir su 63 taškais žengia trečioje vietoje. Pirmojo kėlinio pabaigoje „Stoke“ ekipą į priekį išvedė Jonathanas Waltersas. Tačiau Philippe Coutinho ir Roberto Firmino įvarčiai lėmė „Liverpool“ sugrįžimą. Abu futbolininkai aikštėje pasirodė po keitimo.

Liverpulio klubas kovoja dėl vietos kito sezono Čempionų lygoje, į kurią patenka keturi pirmi klubai.

Londono „Chelsea“ (3:1) nugalėjo „Bournemouth“ ir su 75 taškais toliau pirmauja čempionate. 17-ąją minutę po Diego Costos smūgio kamuolys atsimušė į „Bournemouth“ žaidėją Adamą Smithą ir įkrito į vartus. Tačiau netrukus įvartį įsirašė ir „Chelsea“ žaidėjas – rezultatą dvigubino Edenas Hazardas. 42-ąją minutę rezultatą sušvelnino Joshua Kingas. 68-ąją minutę D. Costa uždirbo tolimą baudos smūgį, kurį meistriškai realizavo ir įvartį pelnė Marcosas Alonso.

Po šios pergalės „Chelsea“ septyniais taškais lenkia antroje vietoje esantį „Tottenham“ klubą.

Kiti šeštadienio rezultatai:

„Middlesbrough“ – „Burnley“ 0:0

„West Brom“ – „Southampton“ 0:1

„West Ham“ – „Swansea“ 1:0


Šiame straipsnyje: ChelseafutbolasPremier lyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių