Prancūzijos prezidentas pripažįsta, kad esama teroro grėsmės futbolo čempionatui

  • Teksto dydis:

Prancūzijos vadovas Francois Hollande'as (Fransua Holandas) sekmadienį pripažino, jog esama grėsmės, kad per 2016 metų Europos futbolo čempionatą gali būti įvykdyta ataka, tačiau pažymėjo, kad šalis neturėtų leistis įbauginama.

Prezidentas taip pat paragino nutraukti transporto sektoriaus darbuotojų streikus, kurie gali sutrikdyti mėnesį truksiančias futbolo pirmenybes, kurios prasidės penktadienį.

„Tokia (atakos) grėsmė egzistuoja, – sakė F.Hollande'as visuomeniniam radijui „France Inter“. – Bet mes neturėtume būti įbauginti.“

„Turime padaryti viską, kad užtikrintume „Euro 2016“ sėkmę“, – pabrėžė jis.

Šalyje dėl galimų teroristų atakų per penktadienį prasidedantį futbolo čempionatą galioja sugriežtintos saugumo procedūros, kurios buvo įvestos po džihadistų atakų Paryžiuje sausį ir pernai lapkritį.

Jungtinės Valstijos praėjusią savaitę įspėjo apie atakų pavojų tiek Prancūzijos stadionuose, kur vyks rungtynės, tiek specialiai sirgaliams skirtose vietose su dideliais ekranais, kur rinksis minios žmonių.

Prancūziją jau kurį laiką taip pat krečia protestai ir transporto sektoriaus darbuotojų streikai dėl kontraversiškos darbo įstatymų reformos, o situaciją dar apsunkino Paryžiaus regioną nusiaubęs potvynis.

Prancūzijos valstybinė geležinkelių bendrovė SNFC ir vyriausybė rengia galutinį derybų raundą, kad būtų nutrauktas penkių dienų streikas, paralyžiavęs traukinių eismą ir visoje šalyje sukėlęs transporto chaosą.

Tuo tarpu oro bendrovės „Air France“ pilotai grasina birželio 11-ąją, kai futbolo čempionatas jau bus įsibėgėjęs, pradėti keturių dienų streiką, o birželio 14 dieną Paryžiuje planuojama didžiulio masto protesto akcija.

„Niekas nesuprastų, jei dėl traukinių ar lėktuvų... nevyktų sklandus žiūrovų pervežimas“, – pabrėžė prezidentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių