Portugalijos ir Ispanijos futbolininkų susitikimas baigėsi lygiosiomis

  • Teksto dydis:

Rusijoje vykstančio pasaulio futbolo čempionato B grupės rungtynėse Sočyje penktadienį Europos čempionė Portugalijos rinktinė sužaidė lygiosiomis 3:3 (2:1) su Ispanijos komanda.

4-ąją min. po ispano Nacho pražangos prieš varžovą baudos aikštelėje teisėjas skyrė 11 m baudinį ir jį realizavo Portugalijos rinktinės lyderis Cristiano Ronaldo. 24-ąją min. ispanas Diego Costa prasiveržė varžovų vartų link ir, apžaidęs porą priešininkų nuginklavo vartininką Rui Patricio bei išlygino rezultatą. Prieš pat pertrauką C. Ronaldo (44 min.) į savo sąskaitą įsirašė antrąjį įvartį ir sugrąžino savo komandai pranašumą 2:1.

55-ąją min. po laisvo smūgio Sergio Busquetsas galva perdavė kamuolį arčiau vartų ir D. Costa nukreipė jį į portugalų vartus, išlygindamas rezultatą 2:2. Po 3 min. Nacho tiksliu smūgiu i baudos aikštelės prieigų išvedė Ispanijos rinktinę į priekį 3:2. Vis dėlto portugalai nenuleido rankų. 88-ąją min. C. Ronaldo tiksliu baudos smūgiu išlygino rezultatą 3:3 ir su trimis įvarčiai tapo kol kas rezultatyviausiu planetos pirmenybių žaidėju.

Rungtynėms teisėjavo italas Gianluca Rocchi.

Pirmajame B grupės mače Irano rinktinė 1:0 (0:0) šventė pergalę prieš Maroko futbolininkus.

Antrajame ture birželio 20 dieną Portugalija žais su Maroku, o Ispanija - su Iranu.

Šeštadienį kovas planetos pirmenybėse pradės C ir D grupių komandos. C grupėje Prancūzija susitiks su Australija, o Peru - su Danija. D grupėje žais Argentina ir Islandija bei Kroatija ir Nigerija.

Birželio 14 - liepos 15 dienomis vyksiančiame pasaulio čempionate dalyvauja 32 rinktinės, suskirstytos į aštuonias grupes. Į atkrintamąsias varžybas pateks po dvi geriausias grupių komandas. Finalas vyks liepos 15 dieną Lužnikų stadione.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių