Policija: D. Kalpoko tariamo slapto bendradarbiavimo dokumentas – klastotė

  • Teksto dydis:

Lietuvos kriminalinės policijos biuras teigia, kad viešai paskelbtas slaptas dokumentas apie neva slaptą buvusio Lietuvos salės futbolo rinktinės vyriausiojo trenerio Daivydo Kalpoko bendradarbiavimą su policija yra klastotė. Dėl dokumento klastojimo bus atliekamas tyrimas.

Lietuvos kriminalinės policijos biuras antradienį pranešė pradėjęs ikiteisminį tyrimą dėl portale 15min.lt paskelbtos informacijos dėl išplatinto neva „įslaptinto dokumento“. Portalas skelbė, kad kovojant dėl Lietuvos futbolo federacijos prezidento posto pasitelkti suklastoti dokumentai – esą Lietuvos kriminalinės policijos biuro organizuoto nusikalstamumo tyrimo I-osios valdybos dokumente nurodomas slaptas bendradarbiavimo priėmimo-perdavimo aktas.

Jam rašoma, kad praėjusių metų sausio 8 dieną pasirašytame dokumente kriminalinės policijos biuro organizuoto nusikalstamumo tyrimo I valdybos viršininkas Gintaras Gečėnas perduoda „agentą“ D.Kalpoką šalies policijos kriminalinės žvalgybos koordinavimo ir kontrolės skyriaus viršininkui Artūrui Belovui. Dokumente yra abiejų pareigūnų parašai.

Šiame perdavimo akte slapto bendradarbiavimo santykių data nurodoma 2007 metų birželio 12 diena, o bendradarbiavimą pradėjęs darbuotojas įvardijamas Lietuvos Kriminalinės policijos biuro viršininko pavaduotojas Andžejus Roginskis.

Policijos departamentas pranešė, kad nurodomas tariamas dokumentas neegzistuoja, jis yra akivaizdžiai suklastotas, dokumente pateikiami faktiniai duomenys neatitinka tikrovės, jo forma neatitinka nustatytų reikalavimų.

Per ikiteisminį tyrimą bus siekiama išsiaiškinti, kas suklastojo ir paskelbė šį dokumentą.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl dokumento suklastojimo arba disponavimo suklastotu dokumentu, jeigu dėl to buvo padaryta didelės žalos. Už tai gresia iki šešerių metų laisvės atėmimo.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Generalinės prokuratūros Organizuotu nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamentas.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) tiria galimą lėšų iššvaistymą Lietuvos futbolo federacijoje (LFF). Pareigūnai atliko kratas rinktinės rėmėjo Danijos bendrovės „Hummel“ oficialaus atstovo Lietuvoje „Hummel LT“ patalpose.

Kratos atliktos ir federacijos būstinėje Vilniuje bei federacijos vadovo Juliaus Kvedaro namuose.

Ikiteisminį tyrimą dėl lėšų švaistymo FNTT pareigūnai atlieka daugiau nei mėnesį. FNTT vadovas Kęstutis Jucevičius yra sakęs, kad šiame ikiteisminiame tyrime kalbama apie „milijonines sumas“. Įtarimai kol kas niekam nepateikti. Jis teigė, kad ikiteisminis tyrimas pradėtas, nes „Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba Lietuvos futbolo federacijos veikla domisi jau kelinti metai, taip pat buvo gauta pareiškimų Seimo narių“.

J.Kvedarui 2012 metais buvo pateikti įtarimai dėl neteisėto praturtėjimo, bet šiemet jo atžvilgiu tyrimas nutrauktas.

Tarptautiniame FIFA reitinge Lietuvos vyrų futbolo rinktinė šiuo metu užima 126-ąją vietą. Tai žemiausia vieta per visą istoriją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių