Po sezono finišo – pakilios nuotaikos

Kauno klubai užbaigė A lygos sezoną vienas šalia kito. Abu kolektyvai finišavo pakilios nuotaikos.

„Stumbro“ futbolininkai liko vos per žingsnį nuo bronzos medalių ir antrą sezoną iš eilės iškovojo kelialapį į UEFA Europos lygą. „Kauno Žalgiris“ pagaliau atsikratė amžinų autsaiderių etiketės ir užėmė galutinę 5-ąją poziciją.

5-oji vieta žalgiriečiams jokių privalumų nesuteikė, tačiau lyginant su dviem praėjusiais sezonais, kai likdavo visiškame dugne, šiemet jų rezultatai buvo nepalyginamai geresni. Per 33 rungtynes surinkti 39 taškai, įtikinamai aplenkti trys varžovai, bet stipriai atsilikta nuo keturių čempionato lyderių. Simboliška, kad Kauno klubams paskutiniu akordu tapo tarpusavio akistata, kurią 2:1 laimėjo „Stumbras“.

„Klubas žengė žingsnį į priekį. Gaila, kad pritrūkome taškų iki aukštesnės pozicijos, bet padirbėta neblogai. Jei reiktų parašyti pažymį už visą sezoną, tai būtų stiprus trejetas iš 5 galimų balų“, - sakė „Kauno Žalgirio“ vairininkas Mindaugas Čepas.

Pasak trenerio, rezultatų kylimas turėtų suteikti impulsą ateinančiam sezonui, kuriam pasirengimas prasidės jau kitąmet. Konkretesnių pažadų ateičiai M.Čepas nedalino. Specialistas pripažino, jog kita miesto komanda - „Stumbras“ šį sezoną išties buvo stipresnė ir pelnytai finišavo aukščiau.

„Stumbro“ strategas Mariano Barreto, vertindamas savo ekipos sezoną, pabrėžė, jog šiemet jo auklėtiniai įgyvendino visus sezono tikslus.

„Puikiai pasirodėme Europos lygos atrankoje, namuose įveikėme pajėgią „Apollon“ ekipą, antrą sezoną iš eilės pasiekėme Lietuvos taurės turnyro finalą. A lygos pirmenybėse pasiekėme istorinį rezultatą pakildami iki prizininkų trejeto, nes su „Trakais“ surinkome vienodai taškų. Turime grupę jaunų perspektyvių žaidėjų, demonstruojame puikų žaidimą, tad galime džiaugtis. Atostogų išvykstame pakilios nuotaikos“, - dėstė M.Barreto.

Pasak portugalo, jis nesidairo į praeitį ir nesvarsto, kas būtų jeigu būtų.

M.Barreto nesureikšmino skandalų, kilusių dėl jo nuolat žeriamos kritikos teisėjams. Pastarąjį kartą už tai jis sulaukė 500 eurų baudos.

„Be kritikos nebūna ir tobulėjimo. Tai padeda augti ir mums, ir visai futbolo aplinkai. Tiesa, žmonės, kurie yra atsakingi už tvarką ir teisėjavimą ne visada patys žino taisykles. Todėl stengiuosi į tai nekreipti dėmesio“, - aiškino portugalas.

Jis pabrėžė gerbiąs Lietuvos sirgalius, bet norįs, kad būtų įvertinta ir tai, jog „Stumbras“ - vienintelis iš šalies klubų tiek investuoja į jaunimo tobulėjimą, gabiausius žaidėjus siųsdamas į treniruočių stovyklas užsienio klubuose. Per pastaruosius du sezonus jauni futbolininkai pabuvojo peržiūrose kone pusėje Portugalijos aukščiausios lygos klubų, Prancūzijos, Anglijos ekipose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių