Po pralaimėjimo islandams pasitraukė Anglijos futbolo rinktinės treneris

  • Teksto dydis:

Po netikėto pralaimėjimo Prancūzijoje vykstančio Europos futbolo čempionato (EURO2016) aštuntfinalyje 1:2 Islandijos rinktinei savo postą paliko Anglijos vienuolikės treneris Roy'us Hodgsonas.

2012-aisiais italą Fabio Capello pakeitęs 68-erių R. Hodgsonas Anglijos rinktinė treniravo ketverius metus, o jo sutartis turėjo baigtis po šio turnyro. Jam vadovaujant anglai sužaidė 56-erias rungtynes, per kurias iškovojo 33 pergales, patyrė 8 pralaimėjimus bei 15-a dvikovų baigė lygiosiomis.

Stojęs prie rinktinės vairo 2012-ųjų gegužę R. Hodgsonas Europos čempionate su Anglijos rinktine nukeliavo iki ketvirtfinalio, kur tik baudinių serijoje nusileido Senojo žemyno vicečempionais tapusiems italams, tačiau jau po dvejų metų pasaulio futbolo čempionato finaliniame etape Brazilijoje anglai patyrė dvi nesėkmes, vieną susitikimą baigė lygiosiomis ir neįveikė grupės varžybų etapo.

Tai buvo pats prasčiausias Anglijos futbolininkų pasirodymas planetos pirmenybėse nuo 1958 metų, kai jie grupės varžybose taip pat neiškovojo pergalės (trejos lygiosios), o dėl vietos atkrintamosiose varžybose 0:1 nusileido SSSR ekipai.

Tačiau R. Hodgsonui buvo leista likti vadovauti šiai jaunai ir talentingai komandai, kuri atrankos į 2016 metų Europos čempionato varžybose laimėjo visus dešimt susitikimų.

„Aš norėčiau likti dar dvejiems metams, tačiau nusiteikęs pragmatiškai. Esu labai nusivylęs šiuo rezultatu, nepasiekėmė to, ko norėjome. Tačiau esame jauniausia čempionato rinktinė – mūsų laukia šviesi ateitis, – po pralaimėtų rungtynių spaudos konferencijoje sakė Anglijos futbolo specialistas. – Žiūrėsiu į šiuos ketverius metus su pasididžiavimu. Noriu padėkoti už palaikymą. Atsiprašau, kad viskas pasibaigė taip, bet tokie dalykai nutinka. Tikiuosi, kad greitai matysime Anglijos rinktinę svarbių turnyrų finale“, – teigė R. Hodgsonas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių