Po kovingų lygiųjų skambėjo priekaištai teisėjams

Po atkaklaus Kauno derbio pralaimėjusių nebuvo, tačiau pastabų savo auklėtiniams turėjo abiejų ekipų strategai.

„Mes patenkinti žaidimu, bet ne rezultatu“, - pripažino „Stumbro“ vairininkas Mariano Barreto.

Jo auklėtiniai pasidalino po tašką (0:0) su kita miesto komanda „Kauno Žalgiriu“. Žalgiriečius, ramiai žengiančius A lygos turnyro lentelės viduryje ir neturinčius daug vilčių pakilti į ketvirtąją vietą, leisiančią pretenduoti į Europos lygos kelialapį. Tuo tarpu „Stumbrui“ taškai itin reikalingi kovoje dėl A lygos medalių.

„Pirmajame kėlinyje mano vaikinai žaidė vieną geriausių atkarpų pirmenybėse, kūrėme progas įmušti. Mes netgi realizavome momentą, kai pasiuntėme kamuolį į tinklą, tačiau teisėjo asistentas pakėlė nuošalės vėliavėlę. Dėl šio sprendimo turime daug abejonių. Kaip ir dėl geltonosios kortelės, parodytos mūsų žaidėjams. Žalgiriečiai daugiau kovojo nei kūrė progas ir turėjo tik vieną galimybę. Tačiau mačas baigėsi lygiosiomis, tad pasidalinome po tašką“, - dėstė M.Barreto.

Pasak portugalo, jo komanda susitelkusi sezono finišui, pirmiausia – iki ketvirtojo rato pabaigos likusiems trims mačams. Nors 3 vietoje žengiantis „Stumbras“ turi 2 taškais daugiau nei juos persekiojantys „Trakai“, tačiau šie žaidė maču mažiau. Tiesa, trakiškių laukia itin sudėtingas tvarkaraštis – akistatos su abiem lyderiais – jau trečiadienį su Marijampolės „Sūduva“, o vėliau ir su Vilniaus „Žalgiriu“. Su sostinės komanda spalio 7-ąją susigrums ir kauniečiai.

Jo kolega Mindaugas Čepas atkreipė dėmesį į emocijas, kurios liejosi per kraštus.

„Į aikštę ėjome trijų taškų, bet pelnėme tašką. Sąmoningai atidavėme kamuolio kontrolę „Stumbrui“ ir stengiamės kontratakuoti. Jau 2 ar 3 rungtynes mes užbaigdami atakas neatrodome taip, kaip norėtume. Prarandame per daug kamuolių, darome klaidų. Tačiau be kamuolio žaidžiame neblogai, ginamės taip pat patikimai, išlaikėme atstumus tarp komandų linijų, tarp žaidėjų, likome drausmingi“, - kalbėjo M.Čepas.

Jo auklėtiniai artimiausią mačą žais namuose su autsaidere „Palangos“ komanda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Audrius

Audrius portretas
Jei sako tai žino

Nepetras

Nepetras portretas
Teksto autoriui. Ne trenerio asistentas, tikriausiai, pakélé vélevélę?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių