Pirmojoje lygoje – apmaudžios kauniečių nesėkmės

Lietuvos futbolo federacijos pirmojoje lygoje nesėkmes skaičiuoja abu Kauno klubai. FBK „Kaunui“ nepavyksta pakilti iš turnyro lentelės dugno, o „Hegelmann Litauen“ ekipa nusmuko į 13-ąją poziciją.

Kauniečiai nesėkmingai pasirodė ir 5-ajame čempionato ture sekmadienį. FBK „Kaunas“ išvykoje mėgino atsilaikyti prieš pajėgią „Dainavos“ komandą. Alytiškiai prieš keletą metų tragiškai pasirodė šalies elitiniame futbolo divizione ir, iškritę iš A lygos, subyrėjo. Vis dėlto ekipa nepasitraukė į nebūtį. Sirgalių atkurta komanda šiemet pasipildė pajėgiais žaidėjais iš Lietuvos aukščiausiosios lygos klubų bei iš užsienio. „Kaunas“, atvirkščiai, sezoną pasitiko nukraujavęs. Nenuostabu, kad sekmadienio mače didesnės intrigos nebuvo. Šeimininkai laimėjo net 6:0. Du įvarčius nugalėtojams pelnė puolėjas iš Ukrainos Sergejus Lozinskis, po vieną įmušė ukrainietis Aleksejus Šuliakas, Linas Savastas, Rytis Padegimas ir Povilas Kalimavičius.

„Dainava” - pajėgi, labai gerai sukomplektuota komanda, kurioje yra tiek patyrusių, tiek gerų žaidėjų iš užsienio. Tai daro šią komandą itin pavojingą ir leidžia jai galvoti apie aukščiausius tikslus“, - kalbėjo FBK „Kauno“ ekipos gynėjas Patrikas Kukta.

Alytiškiai, pasiekę antrąjį laimėjimą per 5 rungtynes, su 7 taškais pakilo į 7-ąją vietą. Kauniečiai po penkerių turų taškų neturi ir lieka paskutiniai 16-ieji, nuo artimiausių varžovų Kretingos „Minijos“ futbolininkų atsilikdami 3 taškais.

„Nors ir susiduriame su ta pačia treniruotumo problema kaip ir pernai, dar didesnis trūkumas šiemet yra tikrų lyderių nebuvimas. Po praėjusio sezono išvyko daug kertinių komandos žaidėjų. Lyginant komandą su ta, kuri buvo pernai, šiemet esame dar labiau atjaunėję“, - teigė P.Kukta.

„Hegelmann Litauen“ sekmadienio vakarą Nacionalinės futbolo akademijos stadione priėmė Telšių „Džiugo“ komandą. Svečiai iš Žemaitijos turėjo susidurti su rimtu iššūkiu, nes kauniečiai savo sudėtį pastiprino ne vienu A lygos komandos „Kauno Žalgiris“ žaidėju. „Hegelmann“ marškinėlius užsivilko vienas pagrindinių žalgiriečių saugų Tomas Bučma, bei krašto saugas Lukas Sendžikas.

Vis dėlto Telšių futbolininkai jau 22-ąją min. atidarė įvarčių sąskaitą. Pasižymėjo Rokas Petrikas. Netrukus, 36-ąją min., persvarą padidino saugas iš Ukrainos Eduardas Serbul. Nors 41-ąją min. Ernestui Mickevičiui pavyko rezultatą sušvelninti, vos prasidėjus antrajam kėliniui šeimininkų pastangas nubraukė R.Petrikas.

Kol kas „Hegelmann Litauen“ su 4 taškais rikiuojasi 13-oje pozicijoje, lenkdama tiek pat taškų surinkusį Radviliškio „Lokomotyvą“, bet atsilikdama nuo taip pat 4 taškus turinčios „Šilutės“. Kauno komanda guodžiasi vieninteliu laimėjimu, kai pirmajame ture 3:2 palaužė Kretingos „Miniją“.


Šiame straipsnyje: LFFFBKfutbolas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Palanga

Palanga portretas
Šįkart Palanga laimės!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių