Pergalė išsprūdo paskutinę akimirką

Lietuvos pirmosios lygos lyderė Kauno “Stumbras B” ekipa antradienį buvo arti pergalės, tačiau išleido iš savo rankų jau beveik turėtus 3 taškus. Kauniečiai 1:1 pasidalino po tašką su Kėdainių „Nevėžio“ kolektyvu.

„Stumbro“ jaunieji futbolininkai akistatą su kėdainiečiais pradėjo būdami favoritais. Turnyro lentelėje jie Mariaus Skinderio auklėtinius lenkė 5 taškais. Juolab, 9-ojo turo mačas vyko kauniečiams įprastoje Nacionalinės futbolo akademijos aikštėje.

1-osios lygos lyderiai iškart ėmėsi darbo. Jie daugiau kontroliavo kamuolį ir rezgė pavojingas atakas. Svečiai atsakė retesniais, bet ne mažiau aštriais išpuoliais. Jų gretose brandžiu žaidimu išsiskyrė puolėjas iš Baltarusijos Andrejus Liasiukas. Šis legionierius pernai vilkėjo „Kauno Žalgirio“ ekipos marškinėliais ir rungtyniavo Lietuvos aukščiausioje lygoje. Vis dėlto iki pertraukos įvarčių įmušta nebuvo, o bene labiausiai pasižymėjo 20-metis „Stumbro“  gynėjas Dominykas Barauskas, išvydęs geltonąją kortelę. Maža to, kauniečiai prieš pat pertrauką galėjo nukentėti dar stipriau, bet „Nevėžio“ pavojingą smūgį atrėmė jų vartininkas Ignas Driomovas.

Antrąjį kėlinį portugališkasis „Stumbro“ trenerių štabas pademonstravo, kad lygiosios nėra tas rezultatas, kuris derėtų pirmajai lygos komandai grumiantis su 5-ąja. Tad kauniečių gretose po pertraukos įvyko iškart trys keitimai. Į aikštę žengė du akivaizdžiai ataką sustiprinti galintys žaidėjai: puolėjas Donatas Konikas ir legionierius iš Gruzijos Levanas Matcharašvilis. Pastarieji, tikėtina, jau trečiadienį gali pasirodyti ir pirmojoje klubo ekipoje, kuri išvykoje žais svarbias A lygos rungtynes su „Jonavos“ komanda.

Keitimai davė vaisių. Šeimininkai vis labiau spaudė varžovus prie jų vartų, kol 74-ąją min. vienas iš itin gausaus būrio „Stumbro“ legionierių Rathete Sekgota Kgaogelo šaltakraujiškai užbaigė dar vieną ekipos išpuolį. Vis dėlto Kauno futbolininkų džiaugsmas truko neilgai. Kėdainiečiai, kuriuos ne sykį gelbėjo patyręs vartininkas Simas Skinderis, metėsi į ataką. Jų pastangas vainikavo stiprus ir rezultatyvus Rimvydo Lipnevičiaus spyris 87-ąją min. Nors kauniečiai dar bandė susigrąžinti pranašumą, laiko tam nepakako. Po pergalių serijos „Stumbras B“ antrą mačą iš eilės buvo priverstas aikštę palikti neįsirašęs 3 taškų. Vis dėlto kauniečiai lieka 1-osios lygos lentelės viršūnėje, trimis taškais lenkdami „Dainavos“ ekipa. Tiesa, Dariaus Gvildžio treniruojami alytiškiai žaidė maču mažiau.


Šiame straipsnyje: Stumbras1 lygaNevėžis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių