Penktadienio FIFA 2018: islandai ir brazilai sieks pirmųjų pergalių

Penktadienį pirmąsias antro rungtynes žais ir E grupės komandos – Brazilai bandys reabilituotos po lygiųjų su Šveicarija, o pastaroji rinktinė mėgins pateikti staigmeną ir rungtynėse su Serbija. Itin įdomu, ar pavyks islandams įveikti Nigeriją bei taip dar labiau sukomplikuoti Argentinos šansus patekti į kitą etapą.

Brazilų troškimas reabilituotis – su Neymaru ar be jo

Pirmosios rungtynės šiame pasaulio futbolo čempionate brazilams nesusiklostė taip, kaip tikėjosi ir jie, ir šios rinktinės sirgaliai. Nors akylai šveicarų prižiūrėta „Selecao“ ir neturėjo daugybės progų pasižymėti, tačiau galiausiai Philippe Coutinho 20-ą minutę meistrišku smūgiu iš toli pralaužė varžovų gynybos sieną.

Antrajame kėlinyje Šveicarijos komanda rezultatą išlygino ir neleido itin daug galvoti apie pergalingą įvartį. Tad Tite vadovaujama ekipa šį penktadienį turės reabilituotis prieš savus sirgalius. O komandos – kelyje tikrai nelengvai įveikiama Kosta Rikos rinktinė. Nors Oscaro Ramirezo auklėtiniai pirmose rungtynėse ir nusileido serbams, tačiau aikštėje atrodė tiesiog puikiai.

Tiesa, tai jau ne ta komanda, kuri nustebino prieš ketverius metus, kai nugalėjo Anglijos, Italijos ir Urugvajaus grupėje bei vėliau pasiekė ketvirtfinalį. O ir žaidžiant su Brazilija jų rezultatas nežiba – „Los Ticos“ laimėjo vos kartą per 10 susitikimų.

Tačiau šįkart pramušti Keyloro Navaso ginamus vartus brazilams gali būti sudėtinga, nes neaišku, ar komandai galės padėti pagrindinis komandos atakų lyderis Neymaras, prieš kurį šveicarai prasižengė net 10 kartų – per pastaruosius 20 metų nei vienas žaidėjas pasaulio čempionate nesulaukė tokios aktyvios varžovų „globos“. Dėl to ir vaizdo teisėjo neįsikišimo, anot brazilų, nebe pražangos pasibaigusioje rezultatyvioje šveicarų atakų – šie pietų amerikiečiai buvo itin pikti ir net kreipėsi į FIFA.

O smūgių išvartingas Neymaras nors antradienį ir negalėjo tęsti treniruotės, tačiau paskutiniai pranešimai nuteikia neblogai. Nereikėtų pamiršti ir to, kad būtent dešinės pėdos kaulo lūžis kur kas anksčiau užbaigė jo sezoną Paryžiaus PSG klube, o pražangomis pažymėtas mūšis su šveicarais buvo pirmasis rimtas išbandymas po 4 mėnesių pertraukos.

Šįkart Sankt Peterburgo stadiono aikštėje su panašiomis situacijomis tvarkysis olandas Bjornas Kuipersas.

Šias rungtynes nuo 14.45 val. stebėkite per LRT KULTŪRĄ ir naujienų portale LRT.lt.

Numanomos startinės sudėtys:

Brazilija: Alisson; Danilo, Thiago Silva, Miranda, Marcelo; Casemiro, Paulinho; Willian, Philippe Coutinho, Neymar; Gabriel Jesus.

Kosta Rika: Keylor Navas, Francisco Calvo, Oscar Duarte, Johnny Acosta, Giancarlo González, Cristian Gamboa, Celso Borges, David Guzman, Bryan Ruíz, Johan Venegas, Marco Urena.

Islandija bandys pratęsti savo sėkmingą žygį turnyre

Kitose šio penktadienio rungtynėse antrą ratą D grupėje užbaigs turnyre debiutavusi Islandija. Ji nustebino futbolo specialistus pirmoje dvikovoje šiame čempionate sužaidusi lygiosiomis su Argentina. Tiesa, „La Albiceleste“ nustebino ir rungtynėse su Kroatija, kai po Willy Caballero klaidos praleido įvartį, o vėliau buvo visiškai sutriuškinti Europos atstovų.

Nigerijai pirmasis susitikimas pasaulio čempionate taip pat nenusisekė – pralaimėta tai pačiai Kroatijai rezultatu 0:2. Kad nebus lengva ir šįkart, puikiai žino šios Afrikos rinktinės treneris vokietis Gernotas Rohras – jauniausią sudėtį į pasaulio čempionatą atsivežęs strategas žino, kad Nigerijos komanda pasaulio čempionatuose yra laimėjusi vos vieną susitikimą per 13 rungtynių. Tačiau būtent ta vienintelė pergalė praėjusiame pasaulio čempionate prieš Bosnijos ir Hercegovinos komandą leido ekipai prasimušti į kitą etapą, kur jų jau laukė pernelyg aukštas prancūzų barjeras. Tad, panašu, kad viskas yra įmanoma.

Tačiau įdomu, ar nebus pernelyg aukštas ir Heimiro Hallgrimssono treniruojamos Islandijos barjeras, kuri pademonstravo tiesiog vadovėlinę gynybą rungtynėse prieš Argentiną. Tokiu „autobuso statymu ant vartų linijos“ nebuvo patenkintas argentinietis Lionelis Messi, tačiau Islandijos vartų sargas Hannesas Halldorssonas atkirto, kad tokia kritika jų neveikia.

„Galbūt jis būtų laimingesnis, jei mes būtume žaidę atakuojantį futbolą ir pralaimėję 0:5. Žmonės gali turėti savo nuomonę apie tai, bet mums ji tiesiog nerūpi“, – teigė L. Messi realizuotą 11 metrų baudinį atrėmęs H. Halldorssonas bei pridūrė, kad rungtynės Volgograde bus labiau atviros.

Šias rungtynes nuo 17.45 val. stebėkite per LRT TELEVIZIJĄ ir naujienų portale LRT.lt.

Numanomos startinės sudėtys:

Nigerija: Francis Uzoho; Abdullahi Shehu, William Troost-Ekong, Leon Balogun, Brian Idowu; Wilfred Ndidi, John Obi Mikel, Oghenekaro Etebo; Victor Moses, Odion Ighalo, Alex Iwobi.

Islandija: Hannes Halldorsson; Birkir Saevarsson, Kari Arnason, Ragnar Sigurdsson, Hordor Magnusson; Emil Hallfredsson, Aron Gunnarsson; Gylfi Sigurdsson, Birkir Bjarnason, Rurik Gislason; Alfred Finnbogason.

Serbai bandys atidaryti duris į kitą etapą

Tiek serbai, tiek šveicarai neblogai pradėjo šias pasaulio pirmenybes. Serbijos futbolininkai įveikė Kosta Rikos rinktinę, o puikią gynybą pademonstravę šveicarai sužaidė lygiosiomis su Brazilijos komanda. Dabar Kaliningrade abi komandos aiškinsis, kuri iš jų turės geresnes pozicijas kovoje dėl vietos kitame etape prieš prasidedant paskutiniam grupių ratui.

Jei serbai pasiektų pergalę, jie užsitikrintų vietą kitame etape, o tai itin svarbu jau šiandien, nes paskutinėse grupės rungtynėse jų lauks Brazilijos ekipa.

Serbijos ir „Roma“ gynybos ramstis bei pirmose Serbijos rungtynėse vienintelė įvartį pelnęs Andrejus Kolarovas teigia, kad jo komanda yra pajėgi prasimušti pirmąkart nuo 1998 metų pirmenybių.

„Labai svarbu, kad mes gautume tuos tris taškus, tačiau niekas nebaigta ir laukia itin sunkios rungtynės“, – prieš dvikovą teigė 32-ejų gynėjas.

Jam padės tokie talentai kaip Nemanja Matičius ir kylanti futbolo žvaigždė 23-ejų saugas Sergejus Milinkovičius-Savičius, kurio nepatekimas į komandą, manoma, kainavo darbą ekipą į pasaulio čempionatą atvedusiam Slavoljubui Muslinui. Šios klaidos dabartinis komandos vairininkas Mladenas Krstajičius greičiausiai nedarys.

Šias rungtynes nuo 20.45 val. tiesiogiai stebėkite per LRT TELEVIZIJĄ ir naujienų portale LRT.lt.

Numanomos startinės sudėtys:

Serbija: Vladimir Stojkovic; Branislav Ivanovic, Nikola Milenkovic, Dusko Tosic, Aleksandar Kolarov; Nemanja Matic, Luka Milivojevic, Sergej Milinkovic-Savic, Dusan Tadic, Filip Kostic; Aleksandar Mitrovic.

Šveicarija: Yann Sommer; Stephan Lichtsteiner, Fabian Schaer, Manuel Akanji, Ricardo Rodriguez; Valon Behrami, Granit Xhaka; Xherdan Shaqiri, Blerim Dzemaili, Steven Zuber; Haris Seferovic.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių