Paskutinis A lygos lyderių mūšis - lemiamas

Lietuvos A lygos lyderių trijų dalių trileris pasiekė atomazgą. Trečioji per pastarąsias pora savaičių Panevėžio "Ekrano" ir "Kauno" dvikova gali būti lemtinga kovoje dėl aukso medalių. Po dviejų susitikimų iš eilės, Kaune paskutinį sykį šiemet komandos grumsis Panevėžyje.

Nors iki sezono pabaigos dar liko keli susitikimai, ši dvikova potencialiai turi didžiulę reikšmę sprendžiant A lygos nugalėtojų klausimą. Dabartiniam lyderiui "Ekranui" - tai šansas savo aikštėje pribaigti varžovą ir išvengti įtempto sezono finišo. Nugalėtojų titulą ginančiam "Kaunui", norint ir toliau valdyti savo likimą, šį mačą laimėti būtina.

Dvi skirtingos dvikovos Kaune

Pirmajame iš rudeninių tarpusavio susitikimų spalio 22 dieną "Ekranas" išvykoje sutriuškino "Kauną" rezultatu 3-0 ir taip akivaizdžiai pademonstravo, kad pelnytai užima pirmąją vietą ir jos užleisti nesiruošia. Tiesa, vėliau paaiškėjo, kad "Ekranas" laimėjo tik mūšį, bet ne karą.

Kitame ture komandos iškovojo po svarbią pergalę prieš dėl bronzos kovojančias ekipas - "Ekranas" savo aikštėje dramatiškai 2-1 parklupdė "Sūduvą", o Vilniuje "Kaunas" gana užtikrintai 2-0 privertė pasiduoti "Vėtrą". Tačiau kaip bebūtų keista, kovoje dėl titulo daugiausiai įtakos galėjo padaryti ne A lygos rungtynės, o praėjusį savaitgalį vykęs Baltijos lygos finalas, kuriame "Kaunas" parklupdė "Skonto" ir po kelių nesėkmingų rungtynių įgavo teigiamą psichologinį postūmį.

Jį padidinę pergale Vilniuje, sekmadienį Lietuvos čempionai namuose vėl priėmė "Ekrano" komandą. Šį kartą "Kaunas", su Rafaeliu Ledesma priešakyje, jau demonstravo solidesnį žaidimą ir gana užtikrintai namuose iškovojo pergalę 2-0.

Kauniečiai tikėsis, jog fortūna pasuko aukso medalius į jų pusę, o "Ekrano" gerbėjai - jog tai tik kluptelėjimas kelyje į čempionų titulą.

"Kaunui" būtina tik pergalė, lygiosios tenkintų "Ekraną"

Kaip bebūtų, tokia įvykių eiga tik padidino intrigą prieš trečiąjį susitikimą. "Kaunas" nuo "Ekrano" atsilieka penkiais taškais, bet yra sužaidęs rungtynėmis mažiau.

Pergalė šalies čempionams leistų sumažinti deficitą iki dviejų taškų ir suteiktų galimybę tapti savo likimo kalviais - iškovoję devynis taškus per likusius tris mačus (su "Sūduva" svečiuose, "Vėtra" namuose ir "Šilutė" svečiuose) kauniečiai apgintų titulą.

Lygiųjų atveju jiems beliktų tikėtis, kad koją oponentams pakiš likę du "Ekrano" varžovai  - Vilniaus "Žalgiris" (Panevėžyje) ir "Šiauliai" (Šiauliuose). Iškovojus pergalę prieš FBK "Kauną", Panevėžio klubui iki aukso reikėtų per du susitikimus surinkti vos du taškus.

Favoritas - "Kaunas"

Antrąsias tarpusavio rungtynes stebėjęs Lietuvos nacionalines  rinktinės vyriausiojo trenerio asistentas Vitalijus Stankevičius geriau vertina Lietuvos čempionų galimybes.

"Panevėžiečiai žais savo aikštėje. Panevėžyje žiūrovai aršūs, jie aktyviai palaikys savo komandą. Vis dėlto geriau vertinčiau "Kauno" futbolininkų galimybes. Jie turi kur kas daugiau lygiaverčių žaidėjų. "Ekrano" suolelis gerokai trumpesnis, panevėžiečiai nelabai gali atlikti lygiaverčių keitimų. Ypač tai pastebima saugų grandyje", - vertino treneris.

"Tačiau net jei laimės šiame mače, kauniečiams dar tektų pavargti. Jiems nebus lengva kovoti su Marijampolės "Sūduva". Vis dėlto manau, kad jei FBK "Kaunas" Panevėžyje iškovos pergalę, jis sugebės pasiekti savo tikslą. Tačiau Panevėžyje gerai sužaisti gali ir aikštės šeimininkai", - atsargiai kalbėjo V.Stankevičius.


Šiame straipsnyje: futbolasFBK KaunasEkranas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių