Paskelbtas išplėstinis Lietuvos futbolo rinktinės sąrašas Baltijos taurės rungtynėms

  • Teksto dydis:

Lietuvos rinktinės treneris Edgaras Jankauskas paskelbė komandos išplėstinį sąrašą artėjančioms Baltijos taurės rungtynėms su Latvija ir Estija bei kontrolinei dvikovai su Lenkija.

Lietuvos ir Estijos rinktinės susitiks gegužės 29 d. (16 val.) Klaipėdos miesto stadione. Birželio 1 d. lietuviai žais Liepojoje su Latvija, o birželio 6 d. Krokuvoje – su Lenkija.

"Labai norime laimėti Baltijos taurę, kuri paskutinius ketverius metus buvo Latvijoje. Tikimės, kad šiais metais taurė liks Lietuvoje“, - pristatydamas ekipos sudėtį sakė E. Jankauskas.

Į rinktinės sąrašą įtraukti 26 žaidėjai, iš kurių devyni rungtyniauja užsienio klubuose. Likusieji žaidėjai atstovauja Lietuvos ekipoms.

Pirmą kartą rinktinės stovykloje dalyvaus gynėjai Vytas Gašpuitis, saugai Simonas Paulius ir Dovydas Norvilas. Po kelių metų pertraukos pakviesti „Trakų“ atstovai vartininkas Marius Rapalis, gynėjai Arūnas Klimavičius ir Vaidotas Šilėnas.

Pasak E. Jankausko, sudarinėjant sąrašą jam nebuvo lemiantis faktorius, kiek kuriam žaidėjui metų. „Svarbu, kad jis pasiruošęs. Rinkausi iš žaidėjų, kurie mano nuomone, geriausioje sportinėje formoje, - kalbėjo treneris - Nė vienas žaidėjas neturi garantuotos vietos sudėtyje. Visa tai įvertinsime treniruotėse. Tuo labiau, kad žaidybinė praktika nevienoda, kai kurie čempionatus baigė anksčiau, kiti dabar nuolat žaidžia“.

Trenerio teigimu, dvejos kontrolinės rungtynės su Rumunija ir Rusija davė naudingų pamokų ir į rezultatą nereikėtų kreipti dėmesio, tačiau šį kartą bus galvojama kaip iškovoti Baltijos taurę.

„Kitokio tikslo ir negalėtų būti. Nepaisant to, kad reitingas mums nėra palankus, latviai ir estai yra aukščiau. Bet jei nepavyks laimėti taurės, būsiu labai nusivylęs, - teigė treneris. - kontrolinėse rungtynėse buvo svarbiau pasižiūrėti kaip atrodome prieš stipresnius varžovus, padaryti išvadas. Dabar kovosime su panašaus pajėgumo varžovais, todėl sieksime nugalėti. Turėsime keisti ir strategiją, reikės daugiau atakuoti“.

A. Klimavičiaus sugrįžimas reiškia, kad rinktinėje jis turės šansą žaisti su broliu Linu. Abu Klimavičiai jau buvo rinktinės stovykloje prieš 2010 metų kontrolinę dvikovą Ukrainoje, bet tada Linas liko atsargoje.

„Žinoma, tai būtų vienas džiugiausių įvykių mano karjeroje, - kalbėjo A. Klimavičius - Prieš kelis metus jau nedėjau vilčių, kad grįšiu į rinktinę, bet kai pradėjau žaisti Lietuvoje supratau, kad yra galimybių. Malonu sugrįžti. Laukia kovos su kaimynais, jos visada būna principinės“.

„Neteko kartu su broliu žaisti oficialių rungtynių, bet nuo vaikystės buvo tokia svajonė kartu ginti Lietuvos garbę. Ta svajonė šiek tiek priartėjo. Tikimės kartu padėti rinktinei laimėti Baltijos taurę“, - teigė L. Klimavičius.

Baltijos taurės rungtynių datos nepatenka į oficialų FIFA tarptautinių rungtynių kalendorių, todėl kertasi su kai kurių šalių čempionatais. Dėl šios priežasties turnyre nedalyvaus Kazachstane žaidžiantys Artūras Žulpa ir Georgas Freidgeimas, o puolėjas Lukas Spalvis turėtų prisijungti po pirmųjų rungtynių.

Rumunijos klubuose lieka vartininkas Vytautas Černiauskas, puolėjo Deivydas Matulevičius, Ispanijoje - Marius Stankevičius, dėl asmeninių priežaščių neatvyks Mindaugas Panka ir Vytautas Andriuškevičius, traumuotas gynėjas Tomas Mikuckis.

Lietuvos futbolo rinktinės išplėstinis sąrašas:

Vartininkai:

Marius Rapalis („Trakai", Lietuva),

Ernestas Šetkus („Sivasspor", Turkija);

Emilijus Zubas (Belsko Bialos „Podbeskidzie", Lenkija);

Gynėjai:

Rolandas Baravykas (Klaipėdos „Atlantas");

Markas Beneta (Klaipėdos „Atlantas");

Georgas Freidgeimas (Pavlodaro „Irtyš", Kazachstanas);

Deividas Česnauskis (FK „Trakai");

Vytas Gašpuitis (Klaipėdos „Atlantas");

Edvinas Girdvainis („Marbella" FC, Ispanija);

Arūnas Klimavičius („Trakai");

Linas Klimavičius (Vilniaus „Žalgiris");

Vaidotas Šilėnas („Trakai");

Egidijus Vaitkūnas (Vilniaus „Žalgiris");

Saugai:

Donatas Kazlauskas (Klaipėdos „Atlantas");

Mantas Kuklys (Vilniaus „Žalgiris");

Vytautas Lukša (Vilniaus „Žalgiris");

Saulius Mikoliūnas (Vilniaus „Žalgiris");

Arvydas Novikovas („Bochum", Vokietija);

Dovydas Norvilas (Klaipėdos „Atlantas");

Simonas Paulius („Ventspils", Latvija);

Vykintas Slivka (Hertogenboso „Den Bosch", Olandija);

Ovidijus Verbickas (Klaipėdos „Atlantas");

Artūras Žulpa (Kostanajaus „Tobol", Kazachstanas);

Puolėjai:

Fiodor Černych (Balstogės „Jagiellonia", Lenkija);

Nerijus Valskis (FK „Trakai");

Lukas Spalvis („Aalborg" BK, Danija).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Užpelkis

Užpelkis portretas
Kas beliko iš Lietuvos futbolo ? Kažkokie draiskalai. Ir su tokiais žaidėjais žadame iškovoti taurę ? Čia nėra kam kamuolį paspirti, tragedija...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių