Pasaulio futbolo čempionato šventė Kaliningrade: o kas po jos?

Pasaulio futbolo čempionatas vyksta 12 skirtingų Rusijos stadionų, o artimiausias lietuviams – Kaliningrade esantis stadionas, kuriame vyks keturios grupių rungtynės. LRT žurnalistas Edvardas Špokas apsilankė šiame mieste ir teigia, kad didžioji dalis vietinių gyventojų čempionatu džiaugiasi, tačiau dažnai kyla klausimas, kas bus po jo? Miesto remontui ir stadionui skirti milijonai, tačiau abejojama, kad po to modernus stadionas dar bus naudojamas.

„Tiems, kurie mėgsta futbolą, čempionatas savame mieste palaima, o tiems, kurie jo ir šurmulio nemėgsta, Kaliningrado valdžia rungtynių dienomis netgi siūlo išvykti iš miesto, kad netektų ilgai stovėti spūstyse“, – pasakoja žurnalistas.

Miesto centras atiduodamas sirgaliams, pavyzdžiui, prieš Kroatijos ir Nigerijos rungtynes buvo juokaujama, kad jis labiau priminė ne Rusiją, o Kroatiją, nes miesto centras buvo pilnas kroatų, jų vėliavų ir šūksnių. Kai kuriems gyventojams sunkumų gali sukelti tai, jog rungtynių dieną centre uždaromas automobilių eismas arba taikomi smarkūs eismo ribojimai.

Kaip teigia E. Špokas, mieste galima pamatyti kareivius, „Omon“ pareigūnus ir policininkus. Oficialiai nėra skelbiama, kiek policijos pareigūnų yra sutelkta, tačiau vietiniai teigia, jog į Kaliningradą atvyko policininkų iš kitų Rusijos vietovių.

„Visi džiaugiasi, kad pagrindinės gatvės yra suremontuotos, namai miesto centre nudažyti, sutvarkyti. Gatvės tebetvarkomos, tačiau didžiausias galvos skausmas bus stadionas, nes neaišku, kas bus su juo. Jame bus tik ketverios rungtynės, o stadionui išleista 250 mln. eurų“, – vietinių gyventojų rūpesčiais dalinasi E. Špokas.

Kalbama, kad stadionas bus sumažintas, nes Kaliningrado sritis pati neturi pinigų jo išlaikymui. Vietiniai bijo, kad atsitiks tokia pati situacija kaip su Sočiu, kur pastatų kompleksai buvo palikti stovėti apleisti. Pats stadionas pastatytas pelkėje, todėl prieš jo statybą buvo atvežta daug smėlio, taip pat buvo kalami specialūs poliai.

Plačiau apie tai – „Laba diena, Lietuva“ pokalbyje su E. Špoku.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VYTAUTAS

VYTAUTAS portretas
TAI VIS PAVYDO JAUSMAS,KAD NESUGEBA PASTATYTI VIENO NORMALAUS STADIONO LIETUVOJE.PRADĖJO STATYTI,LĖŠAS IŠVOGĖ,O TOLIAU RIOGSO LAUŽO KALNAS.VISKAS LABAI LIETUVIŠKA.

Diedukas

Diedukas portretas
Šiemet špokai man visas trešnes nulesė. Gal čia tas, kuriam aš į galvą iš orinio pataikiau?

Apstulbės.

Apstulbės. portretas
Khm.. Ar buvote Sočyje? Aš buvau. Šiemet. Lyg ir nepastebėjau nieko apleisto. Na gal tik kranto linijos erozija pasireiške ir promenade reikia šiokio tokio remonto. Bet mums iki šio miesto lygio kaip lygi menulio. Festivaliai, stovyklos, sporto renginiai. Apie kokį "apleistą Sočį" eina kalba, net nesusigaudau.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių