Pasaulio futbolo čempionatas: Rusija nugalėjo Egiptą

  • Teksto dydis:

Rusijos futbolo rinktinė namuose gali nutraukti prakeiksmą ir pirmą kartą istorijoje patekti į pasaulio čempionato aštuntfinalį. Rusai Sankt Peterburge 3:1 nugalėjo Egiptą ir praktiškai užsitikrino kelialapį į kitą etapą.

Egiptiečiai sugriuvo po įvarčio į savus vartus ir nebeatsitiesė, nors čempionate debiutavęs Mohamedas Salah ir realizavo 11 metrų baudinį.

Pirmajame kėlinyje rusai buvo kiek aktyvesni, bet Egipto rinktinė sugebėjo apsiginti ir kėlinio pabaigoje patys atakavo drąsiau.

Tačiau kertinė klaida antrojo kėlinio pradžioje nulėmė rungtynių baigtį. 47 minutę į savus vartus apmaudžiai įsimušė Egipto rinktinės kapitonas Ahmedas Fathy. Futbolininkas bandė apsaugoti vartus nuo rusų išpuolio, bet pasiuntė kamuolį į savo vartus. Tai buvo jau penktas įvartis į savus vartus šiame pasaulio čempionate.

Sutrikę egiptiečiai po 10 minučių praleido du įvarčius iš eilės. Pirma, paliktas laisvas Denisas Čeryševas mušė jau trečią įvartį šiame čempionate ir susilygino su rezultatyviausiu žaidėju Cristiano Ronaldo. Dar po dviejų minučių pasižymėjo ir Artiomas Dziuba.

72-ąją minutę intrigą sugrąžinti bandė Mohamedas Salah, kuris realizavo 11 metrų baudinį, kurį pats ir uždirbo. Tai buvo pirmasis Egipto rinktinės įvartis pasaulio čempionate nuo 1990 metų.

Egipto rinktinės lyderis praleido pirmąsias čempionato rungtynes, kurias egiptiečiai 0:1 pralaimėjo Urugvajui.

Rusijos rinktinė su 6 taškais yra vienvaldė A grupės lyderė. Antri su 3 taškais kol kas žengia urugvajiečiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių