Pasaulio futbolo čempionatas prasidėjo užtikrinta rusų pergale

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį Rusijoje prasidėjusio pasaulio futbolo čempionato atidarymo rungtynėse Lužnikų stadione, Maskvoje, Rusijos rinktinė 5:0 (2:0) nugalėjo Saudo Arabijos komandą.


Pirmąjį pirmenybių įvartį 12-ąją min. įmušė Jurijus Gazinskis. Jis po Aleksandro Golovino perdavimo galva nukreipė kamuolį į vartus.

23-iąją min. aikštę buvo priverstas palikti traumą patyręs Rusijos rinktinės žaidėjas Alanas Dzagojevas. Jį pakeitęs Denisas Čeryševas 43-iąją min. įmušė įvartį ir padidino čempionato šeimininkų pranašumą iki 2:0.

70-ąją min. po keitimo aikštėje pasirodęs Artiomas Dziuba vos po minutės įsirašė įvartį į savo sąskaitą - po A. Golovino perdavimo į baudos aikštelę jis galva pasiuntė kamuolį į Saudo Arabijos vartus (3:0).

Jau per teisėjo pridėtą laiką D. Čeryševas (90+1 min.) pasižymėjo antrą kartą (4:0), o dar po kelių minučių tašką rungtynėse padėjo A. Golovinas (90+5).

Rungtynėms teisėjavo argentinietis Nestoras Pitana.

Rusija ir Saudo Arabija rungtyniauja A grupėje. Šioje grupėje dar žaidžia Egiptas ir Urugvajus. Šios komandos pirmąjį savo mačą žais penktadienį. Penktadienį taip pat vyks ir du B grupės susitikimai - Marokas žais su Iranu, o Portugalija susitiks su Ispanija.

Birželio 14 - liepos 15 dienomis vyksiančiame pasaulio čempionate dalyvauja 32 rinktinės, suskirstytos į aštuonias grupes. Į atkrintamąsias varžybas pateks po dvi geriausias grupių komandas. Finalas vyks liepos 15 dieną Lužnikų stadione.
 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gronskij

Gronskij portretas
bus kaip bus, koks mums skirtumas

Pele

Pele portretas
Greitu laiku, si komanda stebes cempionata is tribunu. ;)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių