Pasaulio futbolo čempionatas: Nigerija nubaudė Islandiją

  • Teksto dydis:

Pasaulio futbolo čempionate Volgograde įspūdingą pergalę pasiekė Nigerija, kuri 2:0 nugalėjo Islandiją.

Pirmajame kėlinyje nieko nesukūrę Afrikos atstovai po pertraukos grįžo su dviguba energija ir šventė pergalę po Ahmedo Musa dublio. Islandai galėjo sušvelninti rezultatą, bet 11 metrų baudinio neįmušė Gylfis Sigurdssonas.

Rungtynes daug agresyviau pradėjo islandai, kurie jau per pirmas 10 minučių dukart smūgiavo į vartų plotą. Tuo tarpu, nigeriečiai per visą kėlinį nesmūgiavo net vartų link, tačiau apsigynė nuo pavienių islanų išpuolių.

Antrajame kėlinyje viskas apsivertė. Jau kėlinio pradžioje Ahmedas Musa pirmuoju smūgiu į vartų plotą nokautavo islandų vartus. Maskvos CSKA puolėjas po puikaus perdavimo iš dešiniojo krašto surado erdvės smūgiui ir pasiuntė kamuolį į vartų vidurį.

Islandams tai buvo skaudus smūgis. Mažiausios turnyro dalyvės futbolininkai bandė išlyginti rezultatą, bet problemos pagilėjo 75 minutę, kai A.Musa mušė antrą įvartį. Jis individualiu reidu pergudravo Islandijos vartininką Hannesą Halldorssoną ir įmušė į tuščius vartus.

81-ąją minutę islandų viltis atgijo. Teisėjas, pasitaręs su VAR, paskyrė 11 metrų baudinį į Nigerijos vartus, tačiau G.Sigurdssonas nesugebėjo jo realizuoti.

Ši pergalė palanki Argentinos rinktinei. Dabar argentiniečiai ir islandai turi po tašką. Paskutines grupės rungtynes Argentina žais su Nigerija, o Islandija su D grupės lydere Kroatija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių