Pasaulio čempionate – Portugalijos ir Irano lygiosios

  • Teksto dydis:

Pasaulio futbolo čempionate Rusijoje Europos čempionė Portugalija po dramatiškos kovos sužaidė lygiosiomis 1:1 su Iranu. Lemiamose B grupės rungtynėse Saranske portugalai pirmavo po fantastiško Ricardo Quaresmos įvarčio, bet jau per pridėtą rungtynių laiką Iranas išplėšė lygiąsias.

Portugalai viso pirmojo kėlinio metu dominavo aikštėje, 80 proc. laiko kontroliavo kamuolį, tačiau pralaužti Irano gynybą pavyko tik paskutinę minutę. Nuostabiu individualiu reidu varžovų vartus nokautavo Ricardo Quaresma.

Antrajame kėlinyje padvigubinti Portugalijos persvarą galėjo Cristiano Ronaldo. Portugalų lyderis buvo pargriautas baudos aikštelėje ir po peržiūros VAR teisėjas paskyrė 11 metrų baudinį. Puolėjo smūgį atlaikė puikiai šiame čempionate žaidęs vartininkas Alireza Beiranvandas.

C.Ronaldo aistras sukėlė ir likus žaisti 10 minučių antrajame kėlinyje. Irano futbolininkas reikalavo VAR peržiūros, nes portugalas jį pargriovė ir trenkė į veidą. Kontaktas tikrai buvo, bet teisėjas nusprendė puolėjui skirti tik geltoną kortelę.

Jau per pridėtą rungtynių laiką teisėjas po VAR peržiūros paskyrė 11 metrų baudinį į Portugalijos rinktinės vartus dėl žaidimo ranka. Baudinį realizavo ir lygiąsias išplėšė Karimas Ansarifardas.

Dar buvo likusios žaisti kelios minutės, per kurias Iranas bandė sukurti sensaciją ir išsigelbėti, bet puikios progos nerealizavo Mehdi Taremi.

Kitose B grupės rungtynėse Ispanija sužaidė lygiosiomis 2:2 su Maroku ir su 5 taškais tapo grupės nugalėtoja. Portugalija taip pat surinko 5 taškus, bet įmušė mažiau įvarčių ir liko antra.

Aštuntfinalyje Ispanija susitiks su Rusija, o Portugalija su Urugvajumi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių