Pasaka tęsiasi: „Žalgiris“ išspyrė lenkus iš Europos lygos

  • Teksto dydis:

Lietuvos vicečempionas Vilniaus „Žalgiris“ dar kartą įrodė, kad sporte pinigai lemia toli gražu ne viską. Atsakomajame trečiojo UEFA Europos lygos atrankos etapo mače mūsų šalies ekipa nusileido Poznanės „Lech“ klubui 1-2, bet tai nesutrukdė vilniečiams žengti į kitą atrankos etapą.

Susitikimo pradžia priklausė šeimininkams. Poznanės komandos futbolininkai sugebėjo sukurti pavojingą ataką ir ją užbaigti smūgiu galva, bet vartuose tinkamą padėtį užsiėmęs vartininkas Armantas Vitkauskas pavojų neutralizavo. Kiek vėliau už pavojingą žaidimą geltoną kortelę prieš savo išvydo Vaidotas Šilėnas.

Mače komandoms sužaidus apie dešimt minučių, tolimą smūgį atliko „Lech“ narys Mateuszas Moždženas. Mūsų šalies ekipos laimei, kamuolys skriejo aukštai virš vartų ir rezultatas liko nepakitęs.

Po kelių minučių Vilniaus komanda nusprendė paspausti varžovus jų aikštės pusėje ir laimę iš toli pabandė saugas Pavelas Komolovas. Deja, rusui nepavyko atlikti tikslaus ir kokybiško smūgio.

Artėjant pirmojo kėlinio viduriui „Lech“ stengėsi kurti vis pavojingesnes atakas, bet „Žalgiris“ patikimai gynėsi ir varžovams didesnių prošvaisčių nesuteikė.

Pirmąją pavojingą kontraktą „žalgiriečiai“ surengė 20 susitikimo minutę. Į greitą ataką išbėgęs P.Komolovas stengėsi pergudrauti varžovą ir technišku smūgiu pasižymėti, bet ruso smūgiuotą kamuolį blokavo lenkų ekipos gynėjas.

Dar po kelių minučių Lietuvos klubas „Lech“ vartų link pasiuntė dar du smūgius. Kartą smūgiuoti iš toli pabandė minėtasis P.Komolovas, o vėliau ir Kamilis Bilinskis. Kaip ankstesni smūgiai, taip ir šie tikslo nepasiekė.

25 minutę šeimininkai sukūrė kone pavojingiausią ataką. Varžovų baudos aikštelėje tikslaus perdavimo sulaukęs Kasperas Hamalainenas stengėsi atlikti tą patį V.Ubiparipui, bet ir šį kartą Lenkijos komandos žaidėjams pritrūko tikslumo.

Per pirmąjį pusvalandį greito įvarčio neįmušusiems lenkams teko griebtis už galvos. 29 minutę net tris varžovus „išmaudęs“ Rytis Leliūgą įmušė įvartį ir rezultatas tapo palankus svečiams 1-0.

Įvartį į savus vartus praleidę „Lech“ futbolininkai stengėsi nesutrikti ir jau po kelių minučių sukūrė pavojingą ataką prie svečių vartų. Nepaisant to, Vilniaus miesto ekipa ir toliau atliko sėkmingą darbą gynyboje bei ramiai laukė pirmojo kėlinio pabaigos.

Kėlinio pabaigoje smūgį į A.Vitkausko vartus atliko Szymonas Pawlowskis, bet tai neprilygo tikram šeimininkų šturmui, po kurio „žalgiriečiai“ sugebėjo blokuoti net du iš eilės labai stiprius ir pavojingus varžovų smūgius.

Iki pirmosios rungtynių dalies pabaigos likus žaisti vos kelias minutes, puikią progą pasižymėti turėjo P.Komolovas. Rusas lengvai klaidino varžovų gynėjus ir galiausiai atliko pardavimą Mantui Kukliui. Deja, pastarajam nepavyko atlikti tikslaus smūgio į tuščius priešininkų vartus ir rezultatas liko 1-0. 

Antrąjį kėlinį aktyviau pradėjo „Lech“ komandos futbolininkai, bet tai ir toliau didesnės grėsmės mūsų šalies ekipos vartams nesukėlė. „Žalgiris“ tęsė patikimą darbą gynyboje bei varė į neviltį visus stadione susirinkusius Poznanės miesto klubo gerbėjus.

Antroje rungtynių pusėje, komandoms nesužaidus net dešimties minučių, šeimininkai nieko nelaukę atliko net du keitimus ir taip stiprino savo puolimą.

Poznanės komandos atlikti keitimai pasiteisino ir jau po kelių minučių ji į svečių vartus atliko net du labai pavojingus smūgius. Vieną iš jų neutralizavo vartininkas A.Vitkauskas, kuris pademonstravo neįtikėtinus refleksus bei nukreipė kamuolį už galinės linijos.

Rungtynėse prabėgus valandai lenkai atliko paskutinį keitimą ir į aikštę metė dar vieną puolėją. Tai reiškė, kad šeimininkai rungtyniavo su keturiais nominaliais puolėjais.

Savo ruožtu „Žalgirio“ strategas Marekas Zubas savo pirmąjį keitimą atliko tik įpusėjus pirmam kėliniui. Vietoje geltoną kortelę turėjusio V.Šilėno aikštėje pasirodė Paulius Janušauskas. Iš karto po keitimo vilniečiai surengė pavojingą kontrataką, bet K.Bilinskio perdavimą sustabdė varžovų gynėjai.

Vis dažniau rizikuoti puolime bandę „Lech“ futbolininkai lygiai taip pat rizikavo praleisti dar vieną įvartį į savus vartus. „Žalgiriečiai“ rengė vis pavojingesnes kontratakas, bet jų paversti įvarčiais sekėsi ne per geriausiai.

Dar vieną keitimą Vilniaus komanda atliko 70 minutę. Vietoje puikiai žaidusio K.Bilinskio ant žaliosios vejos pasirodė patyręs Andrius Velička. Vos po atlikto keitimo už šiurkštų žaidimą geltoną kortelę prieš save išvydo P.Janušauskas, o už kalbas dar vienos nuobaudos sulaukė ir Luka Peričius. 

Artėjant rungtynių pabaigai teisėjas vis dažniau dalino geltonas korteles „Žalgirio“ futbolininkams. 75 minutę už žaidimą ranka nuobaudos sulaukė Georgas Freidgeimas, o svečių baudos aikštelės prieigose buvo paskirtas baudos smūgis.

80 minutę į Vilniaus komandos vartus krito pirmasis įvartis, bet nuošalės dėka. Lukašas Teodorczykas pasižymėjo, bet arbitras įvarčio neįskaitė ir rezultatas liko 1-0.

Iki antrosios rungtynių dalies pabaigos likus vos kelioms minutėms, išlyginamąjį įvartį į svečių vartus įmušė minėtasis L.Teodorczykas, todėl lenkai kaip įmanydami stengėsi šturmuoti mūsų komandos vartus.

Kad ir kaip bebūtų apmaudu, 90 minutę Poznanės klubas išsiveržė į priekį. L.Peričius nukreipė kamuolį į savų vartų tinklą ir rezultatas tapo jau palankus lenkams 2-1.

Per likusias antrojo kėlinio minutes „Lech“ klubas stebuklo nesukūrė, o pergalę iškovojęs „Žalgiris“ žengė į kitą Europos lygos atrankos etapą, kurio burtai bus traukiami penktadienį. Verta paminėti, kad po rungtynių raudona kortelė buvo parodyta Andriui Veličkai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha cha

cha cha portretas
psia krew pralaimejo...

na, ką

na, ką portretas
tomaševski, kaip atrodo tavo tautiečiai? Apsiš... prieš visą Europą, tie, lietuvių skriaudžiamieji chamai. Taigi, valio lietuviams, sutriuškinusiems pasipūtusius lenkų chamus. Gera pamoka tiems apsmurgėliams, niekada nenusileiskime.

moro

moro portretas
Verta paminėti, kad raudoną kortelę jau po rungtynių laiko pabaigos prieš save išvydo ne tik Velička, bet ir lenkas Teodorczykas. Kaip ten bebūtų, sveikinimai Žalgiriui! Puiki pergalė, geras žaidimas, parodyta valia ir geri taktiniai sprendimai. Šventė ne tik Vilniuje, bet ir visų tikrų sporto mylėtojų širdyse! Ne paskutinį vaidmenį suvaidino ir sėkmė. Ji buvo mūsų pusėje. Linkiu sėkmės ir tolesniam etape.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių